ЖИТТЯ

Погода на 18 червня: у Переяславі буде хмарно, але спекотно

У Переяславі буде переважно хмарно. Максимальна температура – 28 градусів.

У неділю, 18 червня, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно, іноді на небі з’являтиметься сонце. Без опадів. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 19 градусів тепла. Максимальна вдень – 28 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 33 та 64 відсотками протягом доби. Тривалість дня 18 червня – 16 годин 22 хвилини. Завтрашній день буде такий самий за тривалістю, як і сьогодні. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1918 році – 33,8 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 5,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

18 червня відзначають день священномученика Дорофія, єпископа Тірського. У народі говорили: “День Дорофія – ранок вечора мудріше”. Якщо в цей день сонце парить і тиша в повітрі, можна готуватись до грози. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі – “горобині”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору