ЖИТТЯ

Погода на 19 червня: у Переяславі й надалі буде спекотно

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 28 градусів.

У понеділок, 19 червня, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно з проясненнями. Без опадів. Мінімальна температура повітря буде вранці – 19 градусів тепла. Максимальна ввечері – 28 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 34 та 62 відсотками протягом доби. Тривалість дня 19 червня – 16 годин 22 хвилини. Завтрашній день буде такий самий за тривалістю, як і сьогодні. Світанок настане о 4:42, а захід – о 21:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1918 році – 34,4 градуса тепла, а найнижчу в 1900-му – 5,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять преподобного Іларіона Нового. У сільських жителів розпочинається розпал прополювання. З цього приводу є приказка: “Прийшов Іларіон – дурну траву із поля геть”. Наші пращури в цей день спостерігали за комахами: якщо жуки літають увечері, можна розраховувати на гарну погоду.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору