ЖИТТЯ

Владислав Ємець із Переяслава поїхав на Європейські ігри: у центрі міста підняли прапор НОК

На центральній площі Переяслава провели урочистості з нагоди відкриття Європейських ігор. У них візьме участь Владислав Ємець.

20 червня на центральна площі Переяслава провели урочистості з нагоди відкриття третіх Європейських ігор, які до 2 липня триватимуть у Польщі. На заході підняли прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України. Також вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та виконали Гімн. Про це повідомляє Інформатор.

Право підняти прапор надали вихованкам відділення баскетболу Переяславської ДЮСШ Мар’яні Набок (вона кандидатка до збірної U14) та Олександрі Герасименко, яка виступає за збірну України U16.

Для Переяслава ці Європейські ігри стануть особливими, оскільки у них візьме участь місцевий легкоатлет Владислав Ємець.

Для більшості дисциплін цей турнір стане відбірковим на літні Олімпійські ігри, легкоатлетам же він принесе очки, які впливатимуть на загальні місця у рейтингу та підвищуватимуть шанси потрапити на ОІ-2024 у Парижі. Загалом 7 тисяч спортсменів з 50 європейських країн змагатимуться у 30 видах спорту. У 27 дисциплінах візьмуть участь 263 спортсменів та спортсменок з України, 21 – з Київщини.

Європейські ігри проводять кожні чотири роки, починаючи із 2015-го. Попередніми господарями змагань були Азербайджан і Білорусь.

На заході зібралось багато вихованців Переяславської ДЮСШ

Виступив міський голова В’ячеслав Саулко

Мар’яна Набок здіймає прапор

Олександра Герасименко здіймає прапор

Над Переяславом замайорів прапор Національного олімпійського комітету України

Людей зібралося чимало

Нагадаємо, що на Переяславщині триває чемпіонат з футболу. “Дніпро” відірвався від конкурентів, а між ними виникла цікава боротьба.

Валерія Бобровська 

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору