ЖИТТЯ

Циблі перемогли “Матадор” і піднялися на третє місце: огляд шостого туру чемпіонату Переяславщини з футболу

“Дніпро” стане чемпіоном, а за інші місця буде запекла боротьба. Такий основний висновок можна зробити після шостого туру чемпіонату Переяславщини з футболу.

17 червня відбувся шостий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Після нього остаточно стало зрозуміло, хто цьогоріч стане чемпіоном. Буквально за 5 матчів “Дніпро” відірвався від найближчого переслідувача на дві перемоги. Зрозуміло, що математичні шанси наздогнати його існують, але цього ніхто не зробить, навіть якщо у другому колі підсилить свій склад професійними футболістами. Відсутність чемпіонської інтриги сповна компенсується боротьбою за інші позиції – команди від другого до шостого місця перебувають у межах однієї перемоги. Про все це детальніше розповідає Інформатор.

“Дніпро” (Дівички) – Вовчків (Переяславська ТГ) 4:1 (Самань, 53, Савченко, 60, Петровський, 69, 78 – Федоренко, 2)

Цікаво було у першому таймі. Вовчків швидко відкрив рахунок, реалізувавши пенальті. Мав ще кілька нагод відзначитися. “Дніпро” ж нервував, гра не клеїлася. Та ще й найкращого бомбардира Петра Висоцького цього дня на полі не було, а його партнер у нападі Артем Килипенко вже другий тур поспіль не може відзначитися бодай голом. Але у другому таймі забивати почали інші дніпряни, а лідер чемпіонату став схожим сам на себе.

Конкурентів у “Дніпра” на Переяславщині зараз просто немає. Ця команда не просто всіх перемагає, а буквально знищує: 7:1, 4:0, 5:0, 3:0, 4:1. Залишилось так само розважитись ще у сімох матчах і забрати свої золоті медалі. А для Вовчкова вся боротьба лише розпочинається – він залишився на другому місці й точно намагатиметься втриматися на ньому. Але конкурентів у нього вдосталь: до “Переяслава” та “Матадора” після цього туру неочікувано приєдналися ще й Циблі.

Циблі (Циблівська ТГ) – “Матадор” (Переяслав) 2:1 (Ткачук, 55, Романенко, 66 – Рижик, 48)

З “Матадором” можна і треба грати на перемогу – цю просту тезу, здається, зрозуміли вже всі учасники чемпіонату. Із грізного та небезпечного для суперників у цій команді залишилося лише ім’я. Циблі більше атакували у першому таймі і не забили пару-трійку разів тільки тому, що не вистачило майстерності виконавців. А на початку другого пропустили. Можливо, цей гол лише нашкодив “Матадору”, десь змусив трішки розслабитися. А от господарі розслаблятися не збиралися і показали те, чого у “Матадора” цього сезону немає, – характер. Вони зробили камбек.

Після того, як Циблі вийшли вперед, “Матадор” збився на те, що, певно, єдине вміє на полі, – довгі закидання вперед. Близько половини другого тайму Циблям довелося терпіти та банально відбиватися. Кілька разів гості відверто пробачали суперника. Втім, у підсумку третя поразка “Матадора” поспіль, і вона вже навіть не сприймається як сенсація. Дві рівні команди влаштували запеклий поєдинок, Циблі цього разу були трішки сильнішими й із 7 очками піднялися на третє місце. “Матадор” із 6 очками опустився на п’яту позицію. Вже за тиждень його очікує ще один прямий конкурент у турнірній таблиці – Мирне, у якого також 6 очок.

Мирне (Вороньківська ТГ) – “Бурти” (Переяслав) 1:0 (Мельник М., 25)

“Бурти” часто цього року залишають приємні враження від своєї гри. Але, як кажуть, результат на табло. Переяславська команда точно завершить перше коло на останньому місці. Вона вже провела шість матчів, один з яких виграла, один звела в нічию, а всі інші програла. Сподіватися можна хіба що на те, що, як і торік, “Бурти” розкриються у другому колі. Очевидно, що ще не все втрачено, можна поборотися навіть за медалі.

Мирне здобуло другу поспіль мінімальну перемогу і вже змусило забути про невдалий старт чемпіонату. Має навіть непогані шанси завершити перше коло у медальній зоні. Для цього у сьомому турі треба просто перемогти на виїзді “Матадор” та сподіватися, що Циблі програють Вовчкову, а “Переяслав” – “Дніпру”.

Нагадаємо, що у п’ятому турі “Дніпро” був на голову сильнішим за “Матадор”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору