ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили виставку “Квітують кольори на полотні”: де її подивитися

У Переяславі в музеї “Заповіту” відкрили виставку “Квітують кольори на полотні”. Що на ній можна побачити?

20 червня у музеї “Заповіту” Т.Г. Шевченка відкрили виставку живописних робіт з фондової колекції НІЕЗ “Переяслав” “Квітують кольори на полотні”. На ній представили 20 робіт на різну тематику: пейзажі, натюрморти, природа, квіти, кілька картин про Київ та Дніпро. Деякі з них створені на папері та картоні, проте більшість – на полотні олійними фарбами. Триватиме виставка до 1 серпня. Інформатор розповідає деталі.

Мистецька колекція НІЕЗ “Переяслав” налічує понад 3,5 тисячі музейних предметів. На виставці представили картини як відомих українських художників, так і переяславських майстрів.

Картина “Андріївська церква” належить пензлю українського художника Михайла Балясного, члена Спілки художників України. Роботи “Козацька пісня”, “Маковій”, “Чорнобривці”, “Хутір” виконав член Національного Союзу художників України Василь Міщенко. Картину “Натюрморт з ромашками” виконав видатний живописець, який 20 років прожив у Європі, де працював шпигуном радянської розвідки під псевдонімом “Ярема”, Микола Глущенко.

Емілія Бережницька після своєї персональної виставки в музеї залишила картину “Натюрморт”. Панно “Весна” виконала українська художниця Ганна Самарська, майстриня народного декоративного живопису петриківського розпису. Василь Непийпиво, український живописець і графік, написав картину “Київ квітне”.

Серія картин переяславських художників – Ганни Самутіної, Валентини Вердоні, Павла Глоби.

На виставці представили 20 картин

На ній можна побачити природу, пейзажі, натюрморти та квіти

Картина “Стара біля хати”

Роботи виконані на полотні, картоні та папері

Виставка триватиме до 1 серпня

Багато квітів не буває!

Картина “Натюрморт з калиною”

Нагадаємо, що до Переяслава приїздив британський фотограф Едвард Метьюс. Про що він розповідав в університеті, читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору