ЖИТТЯ

Погода на 28 червня: у Переяславі зранку дощитиме

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 22 градуси.

У середу, 28 червня, у  Переяславі зранку буде хмарно, потім – з проясненнями. Вранці можливий дощ. Опади – 2,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 15 градусів тепла. Максимальна після обіду – 22 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 червня – 16 годин 21 хвилина. Завтра день буде коротший на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:46, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1961 році – 33,5 градуса тепла, а найнижчу в 1894-му – 8,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що “Дощ на Фіта – погано для жита”. За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили: якщо під час сходу сонця стоїть духота – до негоди.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору