ЖИТТЯ

“Творять красу зі знищеного і допомагають ЗСУ”: на Переяславщині відкрили особливий мистецький простір

У Чопилках відкрили мистецький простір. Вшанували загиблого земляка Віталія Терещенка.

24 червня у Чопилках біля храму святого Миколая відкрили мистецький простір історично-мистецької фундації “Козацька Покрова у Чопилках”. У ньому взяли участь воїни, які захищали Бахмут, побратими Віталія Терещенка із Чопилок, який загинув на війні торік 26 грудня. Його пам’ять та пам’ять всіх захисників України вшанували спільним поминальним молебнем. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку Ташанської громади.

На заході представили бойові гільзи різного калібру, тубуси та інші військові речі, розмальовані професійними майстрами, а також різноманітні картини та інсталяції. Згодом ці мистецькі артефакти можуть бути продані за кордоном, а гроші використають для потреб ЗСУ. Окрім цього, світу таким чином доноситимуть героїчну історію боротьби нашого народу проти росіян.

Організаторка заходу, волонтерка, уродженка Чопилок Анна Кузьменко-Лебедівська наголосила: “Увесь світ має знати вагу життя кожного солдата, який загинув за волю України. У найтемніші часи навколо нас можна зустріти світлі душі людей, які своїми руками творять красу зі знищеного та заробляють кошти для підтримки хлопців на передовій”.

Також цього дня відкрили мистецьку школу “Фортеця Бахмут” і відразу ж провели для дітей перші майстер-класи.

Присутні на заході діти та дорослі увіковічили честь загиблого Віталія Терещенка, відвідавши його могилу та поклавши до неї квіти.

Нагадаємо, що 22 червня у Переяславі попрощались із Олександром Горбатенком. Він загинув під час виконання бойового завдання у районі Красногорівки Донецької області.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору