ЖИТТЯ

Переяслав попрощався із Олександром Горбатенком: він загинув на Донеччині

У Переяславі попрощались із Олександром Горбатенком. Він загинув на війні.

22 червня у Переяславі попрощались із захисником України Олександром Горбатенком. Йому було 44 роки. Загинув переяславець 18 червня під час виконання бойового завдання у районі Красногорівки Донецької області. Про це повідомляє Інформатор.

До Храму Вознесіння Христового пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько двохсот людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. За звичаєм шану Героєві віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. У цей час рідні оплакували біля труни свого захисника. Після літургії процесія рушила через центральну площу міста до Заальтицького кладовища, де і поховали воїна.

Пані Олена із Переяслава розповіла Інформатору, що з Олександром навчалася в одному класі. “Він був дуже хорошою, добродушною, доброзичливою людиною. Завжди був готовий прийти на допомогу. Можу згадувати про нього лише хороше”, – зазначила вона.

До присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “69 воїнів-янголів лише з нашої громади, які віддали своє життя і відходять у вічність. Буде вшанування, буде пам’ять. Буде і алея слави. Але ми ніколи не повернемо таких людей як Олександр. Щирі слова вдячності батькам за те, що виховали такого чудового сина, за його мужність та героїзм. Він виріс справжнім героєм, який нічого не боявся”.

Олександра Горбатенка призвали на службу 8 серпня 2022 року. Він був старшим сапером першого відділення інженерно-саперного взводу аеромобільного батальйону Збройних сил України.

Нагадаємо, що 9 червня у Переяславі попрощалися із Олександром Чайкою. Репортаж із похорону – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору