ЖИТТЯ

Андрія Конона переводять із посади військового комісара у Переяславі: де він тепер працюватиме

Андрій Конон невдовзі покине посаду військового комісара у Переяславі. Яка причина?

22 червня на сесії міської ради Переяслава перед депутатами та всіма присутніми виступив начальник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП Андрій Конон. Передусім він повідомив, що у зв’язку з наказом командувача ОК “Північ” його перемістили на вищу посаду в Київському обласному військовому комісаріаті, тобто надалі займатиметься мобілізаційною роботою у межах Київської області. Цю інформацію у залі зустріли оплесками, передає Інформатор.

Андрій Конон додав, що ще кілька днів перебуватиме на посаді у Переяславі, але все ж вже зараз подякував міській раді, депутатам та місцевим підприємцям за співпрацю: “Ви зробили дуже велику роботу. Це ви зупинили ворога на Київщині та зберегли нашу Переяславщину. Завдяки вам та нашим Збройним силам це стало можливим. Завдяки кожній рученьці, яка десь варила борщ, завдяки дідусеві, який прийшов на блокпост і плакав, бо йому не дали зброю… Ви зробили неможливе. Мені було за честь служити тут з вами”.

Військовий комісар зізнався, що йому було важко працювати у Переяславі, бо сам він місцевий. Багато його знайомих, товаришів, які тепер більше, аніж просто друзі, зараз захищають Україну. “Переяславщина – це маленьке серце України. Низький уклін перед Переяславщиною. Немає кращого відділу ні в Київській області, ні в Україні. Півтори тисячі хлопців із Переяслава пішло воювати, немає в нас жодної сім’ї, щоб хтось із неї не боронив нашу державу. Я пишаюся бути переяславцем”, – резюмував Конон.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко зазначив, що Андрію Конону випала надзвичайно складна доля: “Починаючи із 24 лютого, саме Андрій Андрійович не покидав військовий комісаріат, міську раду, йому вдалося організувати місцеву самооборону, а пізніше територіальну оборону. Саме завдяки ньому Переяславщина стала могутнім центром, на який боялись йти окупанти. Андрію Андрійовичу, ви розумієте, наскільки нам важко зараз із вами прощатися. Але тил у вас тут надійний, завжди можете покладатися на нашу підтримку, де б ви не були”.

Вячеслав Саулко подякував Андрієві Конону

Нагадаємо, що Андрій Конон потрапив до переліку найвпливовіших людей Переяслава у 2022 році за версією читачів Інформатора. Перемогу в голосуванні тоді здобула волонтерка Інна Марченко.

Віталій Усик

Фото: інформаційний відділ міськради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору