ЖИТТЯ

Біля пам’ятника АТО розмістять фото, а на березі Альти висадять клени: як у Переяславі вшанують загиблих на війні земляків

У Переяславі облаштують місця вшанування Героїв України. Де саме?

22 червня на сесії міської ради Переяслава прийняли рішення про облаштування у Переяславській громаді місця вшанування Героїв України. Депутат Михайло Шамрай розповів, що фракція “Слуга народу” ініціювала облаштування у місті такого місця. Про це повідомляє Інформатор.

– Ми пропонуємо облаштувати таке місце, що не вимагатиме титанічних зусиль. З нашої точки зору, це мають бути мобільні конструкції із фотографіями та короткою інформацією про Героїв нашого регіону, які поклали свої життя. Пропозиція на обговорення – наприклад, на центральній площі, куди при проведенні урочистих заходів відділ культури може оперативно виносити ці конструкції. Також це можна зробити у парках, на спеціальних алеях, у інших місцях, – зазначив Шамрай, який служить у лавах ЗСУ.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко зауважив, що робота щодо вшанування пам’яті Героїв активно проводиться за підтримки батьків загиблих. “Ми готуємо алею із фото загиблих захисників у сквері біля пам’ятника воїнам АТО. Відкриття запланували на 27 червня. Також плануємо висадити кленову алею пам’яті на березі річки Альта”, – сказав мер. Додав, що Переяславщина вже втратила у російсько-українській війні 69 воїнів.

На сайті міської ради ще 21 червня анонсували відкриття Алеї Героїв у Переяславі.

Зараз біля пам’ятника воїнами АТО/ООС вже стоять конструкції, на яких вивішуватимуть фото.

Нагадаємо, що на цій же сесії виступив військовий комісар Андрій Конон. Розповів, що переходить на іншу посаду.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору