ЖИТТЯ

“Veteran Hub” надає психологічні та юридичні консультації, а ще допомагає в пошуку роботи: проєкт презентували у Переяславі

У Переяславі побував громадський простір “Veteran Hub”. Про що розповідали його представники?

22 червня у будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді в Переяславі побував мобільний офіс благодійної організації “Veteran Hub”. Існує вона з 2018 року. Її спеціалісти опікуються воїнами, що повертаються до цивільного життя після участі в російсько-українській війні. Команда надає психологічні та юридичні консультації військовим та їхнім родинам, допомагає з працевлаштуванням та комфортним поверненням до мирного життя. Розповіли про простір, його роботу та послуги. Про це повідомляє Інформатор.

Представники мобільного офісу громадського простору приїздять до людей, які живуть у невеликих містах та інформують їх про існування організації “Veteran Hub”. Мобільна команда (юрист, психолог та кейс-менеджер) може приїхати за викликом у будь-який населений пункт Київської області, навіть додому до ветерана, аби надати всю необхідну спеціалізовану консультацію своїх послуг.

Психологиня Тетяна розповіла, що її завдання разом із ветераном розібратись, що відбувається після повернення з війни, та пояснити, як подолати психологічні складнощі, надати психологічну підтримку на місці, допомогти близьким зрозуміти одне одного. Ще “Veteran Hub” і мобільний офіс можуть бути корисними для психологічного здоров’я ветерана таким:

  • Консультації ветеранів, сімей ветеранів.
  • Послуги сімейної медіації.
  • Перенаправлення до партнерів, що надають психологічні послуги.
  • Короткочасна психологічна підтримка.

Психологиня поділилася, з якими проблемами найчастіше звертаються ветерани. Це – неврологія, стосунки з коханими та рідними, спілкування з близькими, пошук себе нового і нових сенсів, підтримка у складних життєвих ситуаціях, втрата працезадтності, як впоратись з тиском емоцій і як бути з цим далі.

Юрист мобільного офісу Олексій розповів про юридичні консультації, які надають ветеранам у “Veteran Hub”. Наголосив, що глобальна мета організація в тому, щоб ветеранам та членам їхніх сімей було зручно жити в цивільному житті. І один з напрямків такої допомоги – юридична безпека військовослужбовців: “Якщо людина повертається до цивільного життя, враховуючи її соціально-правовий статус, гарантований державою, то можуть і будуть виникати питання юридичного напрямку”.

Категорії, з якими можна звернутись до юристів благодійної організації “Veteran Hub”:

  • Запити з проходженням військової служби.
  • Запити людини, яка звільнилася після військової служби.
  • Запити під час несення військової служби.
  • Деякі цивільні питання.

Також розповів, з якими запитами звертаються найчастіше: отримання статусу учасника бойових дій, отримання пільг, пенсійне забезпечення, державні програми щодо забезпечення житлом, пільгове кредитування, санаторно-курортне лікування, служба за контрактом, звільнення, отримання грошових компенсацій, навчання, професійна адаптація, допомога при відкритті власної справи, втрата працездатності та встановлення групи інвалідності. Додав, що за цими питанням спеціалісти тільки консультують, роз’яснюють та направляють до відповідних фахівців.

Благодійна організація “Veteran Hub” також допомагає у пошуку роботи. Ветеранів консультують та надають інформацію, як самостійно опрацювати вакансії на платформах з пошуку роботи, як правильно створити резюме та розмістити його, як написати мотиваційний лист та підготуватись до проходження співбесіди.

Спілкування зі спеціалістами може проходити як в онлайн-, так і в офлайн-форматі. Фізично організація розміщується у Києві на вулиці Верхній Вал, 2А та у Вінниці на вулиці Славетній, 29. Звернутись на лінію підтримки можна за номером (067) 348-28-68 або написати на електронну пошту info@veteranhub.com.ua чи admin.vin@veteranhub.com.ua.

“Veteran Hub” презентував свою діяльність

Психологиня Тетяна розповіла про свій напрямок роботи

Громадський простір також надає поради в пошуку роботи

На презентацію завітало близько 20 людей

Юрист Олексій поділився специфікою своєї роботи

“Veteran Hub” може приїхати в будь-який населений пункт Київської області

Організація “Veteran Hub” розпочала свою роботу у 2018 році

Нагадаємо, що Андрія Конона переводять із посади військового комісара у Переяславі. Де він тепер працюватиме, дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору