ЖИТТЯ

“Молоді хлопці, яких привозять у трунах, повертають до реальності”: у Переяславі попрощалися із 33-річним Олександром Чайкою

У Переяславі попрощались із захисником Олександром Чайкою. Він загинув на війні.

9 червня у Переяславі попрощалися із захисником України Олександром Чайкою. Йому було 33 роки. Загинув 5 червня біля міста Бахмут Донецької області. Поховали його на Ярмарковому цвинтарі. Про це повідомляє Інформатор.

Ще до початку прощальної церемонії біля храму зібралося багато людей з квітами з чорними та синьо-жовтими стрічками. Втрата Олександра стала невимовно тяжкою для його батьків: мати ні на мить не відходила від труни сина, весь час тримала за руку його дружину, яка теж не приховувала біль втрати рідної людини. Ніхто з присутніх не міг стримати сліз.

Пам’ять загиблого вшанували близько двохсот людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. Опівдні священники провели літургію у Храмі Вознесіння Христового. За звичаєм шану воїнові віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього процесія рушила через центральну площу міста до цвинтаря.

Знайомий загиблого Сергій розповів, що війна показує, хто ким є, а Олександр виявився справжнім Героєм: “Часом люди забувають, що коїться в країні. Проте молоді хлопці, яких привозять додому в трунах, змушують повертатись до реальності. Сашу пам’ятатиму тільки як хорошого й чесного воїна та людину”.

Місцева жителька розповіла, що Олександра знала заочно, особисто знайома лише з його батьками: “Прийшли вшанувати пам’ять, попрощатися та підтримати батьків. Шкода, що таке горе спіткало цю сім’ю”.

Олександра Чайку мобілізували 18 травня 2022 року. Він був молодшим сержантом, водієм-електриком відділення зв’язку групи матеріального забезпечення Збройних сил України. У нього залишились батьки, дружина та донька.

Нагадаємо, що 16 травня у Переяславі попрощались із захисником України Сергієм Слизьким. Репортаж – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору