ЖИТТЯ

У Переяславі провели в останню путь військовослужбовця Сергія Слизького: йому було 47 років

У Переяславі попрощались із Героєм Сергієм Слизьким. Він помер у лікарні на Чернігівщині.

16 травня у Переяславі у храмі Вознесіння Христового попрощались із захисником України Сергієм Слизьким із Переяслава. Йому було 47 років. Помер 13 травня у лікарні населеного пункту Рівчак-Степанівка Чернігівської області. Про це повідомляє Інформатор.

Сергій Слизький був призваний до лав ЗСУ 27 липня 2022 року першим відділом Бориспільського РТЦК та СП. Служив солдатом 2-го відділення 3-ї інженерної роти.

Подруги дитинства Сергія, Оксана та Людмила, розповіли, що росли разом з ним, та згадують його, як добру, безтурботну та веселу людину: “Ми навчались разом в школі №5. Сергій від нас був старшим на 2 роки, але це не заважало нам товаришувати. Коли ми подорослішали, то все одно бачились, але не часто. Всіх шкода, але коли помирає людина, яку ти знаєш, з якою поруч зростав, – це найболючіше”.

Сусідка Героя, Валентина, сказала, що через його смерть всі у жалобі: “Він був сином моєї хрещеної та однокласником мого брата. Сергія пам’ятаю з дитинства, як дуже добру, веселу, відповідальну людину. Це підтверджує те, що він пішов захищати нашу країну, але дуже сумно, що так сталось”.

Літургію провели священники ПЦУ. Пам’ять загиблого прийшли вшанувати більше сотні людей: переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. Коли процесія під’їхала до храму, то одна жінка із присутніх стала на коліна, щоб вшанувати Героя. У цей час рідні Сергія Слизького не могли стримувати сльози.

Після літургії вже всі присутні віддали шану Героєві, стоячи на колінах. Поховали його на Андрушівському цвинтарі.

Нагадаємо, що 12 травня у Переяславі попрощалися із Дмитром Тимченком. Поховали його у рідному селі.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору