ЖИТТЯ

На Переяславщині встановлять меморіальні дошки двом загиблим на війні Героям

У Великій Каратулі з’явиться меморіальна дошка Анатолію Кулаку, а в Гланишеві – Андрію Омельченку. Вони загинули на війні.

16 травня під час засідання виконкому міськради Переяслава відділу освіти надали дозвіл на встановлення на фасаді Великокаратульської гімназії меморіальної дошки Анатолію Кулаку. Звернувся щодо вшанування таким чином пам’яті Героя, який загинув на війні, депутат міської ради Григорій Порало. А на фасаді Гланишівської гімназії встановлять меморіальну дошку загиблому захиснику Андрію Омельченку. З цим звернулася староста Гланишівського старостинського округу Світлана Кондратенко. Про це повідомляє Інформатор.

Анатолій Кулак народився 1965 року в селі Велика Каратуль. Добровольцем вступив до лав Збройних сил України 2 березня 2022 року. Служив старшим механіком технічного обслуговування взводу забезпечення 1-го самохідно-артилерійського дивізіону. Загинув 9 березня 2022 року під час виконання бойового завдання під артилерійським обстрілом біля міста Волноваха Донецької області. Його поховали у місті Дніпро, як невідомого воїна. Донедавна вважався зниклим безвісти. 9 березня 2023 року його перепоховали на рідній землі.

Андрій Омельченко – житель села Гланишів, колишній учень місцевого закладу освіти. Служив навідником кулеметного відділення взводу вогневої підтримки, старшим солдатом. Загинув на бойовій позиції 13 липня 2022 року в районі населеного пункту Дементіївка Харківської області.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому визначили перелік дерев у Переяславській громаді, які потребують зберігання та належного догляду.Ознайомитись із ним можна тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору