ЖИТТЯ

Переяславщина прощається із 32-річним Героєм Дмитром Тимченком: він – із багатодітної сім’ї

У Переяславі попрощалися із Дмитром Тимченком. Ховають його у рідному селі.

12 травня у Переяславі попрощались із захисником України Дмитром Тимченком із Цибель (Циблівська ТГ). Йому було 32 роки. Загинув у населеному пункті Яблунівка Донецької області під час проходження військової служби. Поховають захисника на цвинтарі у Циблях. Про це повідомляє Інформатор.

До початку прощальної церемонії біля дзвіниці Вознесенського собору в Переяславі зібрались люди з квітами. Біля труни Дмитра плакали рідні. Вшанувати його пам’ять прийшли родичі, друзі, близькі, знайомі, небайдужі переяславці. Об 11:00 священники провели літургію. Після цього процесія рушила до рідного села Дмитра – Цибель, де також всі небайдужі могли попрощатися.

Переяславка Надія розповіла, що знала батьків загиблого, але Дмитра особисто – ні: “Його тато з Вінинців, молодший від мене, мама – з Лецьок, проте діти народилися в Циблях. Це велика втрата, хоронити своїх дітей – це такий біль. Дуже скорботно мені за цього хлопця”.

“Словами тяжко передати, яким він був. Я його пам’ятатиму, як світлу та добру людину. Він не побоявся піти на цю війну, не побоявся віддати своє життя, а ще б скільки жити…”, – поділився знайомий Дмитра.

Одна із читачок Інформатора під публікацією про прощання з Дмитром Тимченком написала таке: “Ми тебе чекали додому з перемогою. Ти обіцяв повернутися. Дімончик, ти був найкращий друг. Ми ніколи тебе не забудемо, будемо пам’ятати вічно. Вічна тобі пам’ять, рідний, легких тобі хмаринок, наш ангелочок. Рідним і близьким найщиріші співчуття. Ми дякуємо вам за такого доброго сина. Він – Герой”.

Дмитра Тимченка призвали до лав ЗСУ 18 травня 2022 року. Служив такелажником евакуаційного відділення взводу технічного забезпечення танкового батальйону. Він із багатодітної сім’ї: у нього залишились батько, мати та п’ятеро рідних братів і сестер.

Нагадаємо, що 2 травня у Переяславі поховали Руслана Воронецького, який загинув на війні. Деталі – тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору