ЖИТТЯ

Погода на 30 червня: у Переяславі прогнозують дощ із грозою

У Переяславі буде переважно сонячно. Максимальна температура – 22 градусів.

У п’ятницю, 30 червня, у Переяславі сонце виглядатиме із-за хмар. Вдень та ввечері можливий дощ із грозою. Опади – 1,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі – 15 градусів тепла. Максимальна протягом дня – 22 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 61 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 30 червня – 16 годин 19 хвилин. Завтра день буде на 1 хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:48, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1898 році – 34,1 градусів тепла, а найнижчу в 1894-му – 7,6 градусів тепла.

Народні прикмети:

30 червня вшановується пам’ять священномучеників Мануїла і Ісмаїла. У минулі часи говорили: “На Мануїла сонце застоюється (уповільнюється в зеніті)”. Цю народну прикмету підтверджують дані астрономів: дійсно, до цього часу Земля знижує швидкість руху навколо Сонця. На нічному небі у цей час можна побачити блискавиці. Наші пращури у цей день прислуховувались до дерев: якщо сосна дзвенить, а дуб стогне – бурі не обминути.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору