ЖИТТЯ

Помер доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму університету Переяслава Олександр Потужній: йому було 50 років

Помер Олександр Потужній. Він був доцентом переяславського університету.

Третього липня помер кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олександр Потужній. Йому було 50 років. Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі переяславського вишу, передає Інформатор.

“Він був досвідченим педагогом з високим рівнем знань, вмінь і компетенцій, заняття фізичної культури з яким назавжди запам’ятаються кільком поколінням сковородинівців”, – йдеться у повідомленні.

Олександр Потужній народився 8 вересня 1972 року в смт Петрово на Кіровоградщині. У 1979 році пішов до першого класу середньої школи №4 у Переяславі. Під час навчання у школі з 1987 року почав займатися у секції з легкої атлетики. Брав участь у міських, районних, обласних змаганнях. Після закінчення школи у 1989 році вступив на факультет фізичного виховання Переяслав-Хмельницького філіалу ДПІ ім. М. П. Драгоманова (1989-1993 рр.).

У 1993 році працював на посаді тренера ДЮСШ, потім служив в Українській армії. У 1995 році став викладачем кафедри фізичного виховання і спорту, з 2006 року – викладач кафедри спортивних ігор, туризму та здорового способу життя. У 2007 році його перевели на посаду старшого викладача. Із 2012 року – доцент кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Олександр Васильович Потужній  – автор понад 30 наукових та науково-методичних праць в галузі фізичного виховання та туристсько-краєзнавчої роботи, серед них – навчально-методичний посібник “Засоби української етнопедагогіки фізичному вихованні дітей дошкільного віку”.

Нагадуємо, що наближаються роковини смерті почесного жителя Переяславської громади, професора Миколи Корпанюка. 27 липня 2022-го його поховали на Підварському кладовищі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору