ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашній зефір

Домашній зефір – солоденько та просто. Спробуйте приготувати.

Зефір – це солодкі повітряні ласощі, найчастіше білого або рожевого кольору. Назва “зефір” в перекладі з грецького означає “вітер”. Існує легенда, що цей десерт був подарований людям сином давньогрецького Бога Астрея – Зефіром. Вдячні жителі назвали отримані ласощі на його честь. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 1 ст. л. желатину
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 5 г лимонної кислоти
  • 1 дрібка соди
  • 100 мл води

Приготування:

  1. У каструлі змішайте цукор з водою і поставте варитися 5-7 хвилин (після того, як закипить).
  2. Желатин залийте водою і залиште набухати.
  3. У чашу міксера відправте готовий сироп і набряклий желатин. Суміш збивайте 10 хвилин на низьких обертах.
  4. Додайте лимонну кислоту і збивайте ще 5 хвилин на середній швидкості.
  5. Потім додайте ванільний цукор і соду. Суміш необхідно збивати ще 10-15 хвилин до утворення густої маси.
  6. За допомогою кондитерського шприца викладіть зефірки на папір для випічки. Поставте в холодильник на 3 години.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору