ЖИТТЯ

Устим, Ада, Мирон та Євфімій – так у червні називали дітей на Переяславщині

Зібрали детальну статистику народжуваності, смертності, а також найпоширеніші імена для дітей на Переяславщині. Дані із ДРАЦСу за червень.

З 1 по 30 червня у Переяславі народилося 30 немовлят, з яких 13 хлопчиків та 17 дівчаток (рік тому у червні народилось 23 дітей). Найпоширенішими іменами для дівчаток були – Марія та Мія, для хлопчиків – Ярослав, Святослав, Назар. Були й рідкісні імена – Устим, Ада, Мирон і Євфімій. Про це Інформатору розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Переяславі Вікторія Литовченко.

За цей період шлюб уклала 31 пара (торік у цьому ж місяці було 60). Наймолодшими стали наречений 2002 р.н. та наречена 2007 р.н., а найстаршими – чоловік 1944 р.н. та дружина 1958 р.н. Найбільша різниця у віці серед одружених пар – 10 років (наречений 1998 р.н. та наречена 1988 р.н.). Розірвали шлюб три пари. Одна жінка та один чоловік змінили прізвища, також один чоловік змінив прізвище та по батькові.

Минулого місяця зареєстрували 79 смертей (39 чоловіків та 40 жінок). Найстаршою з померлих у Переяславі була 86-річна жінка, а наймолодшим – 33-річний чоловік. На території колишнього Переяслав-Хмельницького району найстаршою померлою була 92-річна жінка, а наймолодшим – 38-річний чоловік. Торік у червні смертей було на 15 менше.

Нагадаємо, що 3 липня помер кандидат педагогічних наук Олександр Потужній. Йому було 50 років.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору