ЖИТТЯ

Погода на 6 липня: у Переяславі вдень буде 33 градуси, а ввечері – гроза

У Переяславі буде спекотно. Максимальна температура – 33 градуси.

У четвер, 6 липня, у Переяславі зранку буде сонячно. Потім буде хмарно з проясненнями, а ввечері синоптики прогнозують дощ із грозою. Мінімальна температура повітря буде вранці – 2о градусів тепла. Максимальна вдень – 33 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 6 липня – 16 годин 13 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:50, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 33,9 градуса тепла, а найнижчу в 1912-му – 7,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

6 липня вшановують пам’ять священномучениці Агрипини. У народі святу називали Аграфена Купальниця, тому що в цей день розпочинались купання. Мабуть, найголовнішою подією дня Аграфени Купальниці був збір трав, коріння для лікувальних і знахарських цілей. Щоб дізнатись погоду на найближче майбутнє, наші пращури в цей день слідкували за воронами: якщо вони під хмари летять – до негоди.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору