ЖИТТЯ

“Укрпошта” випустить марку із символом бойових літаків F-16

“Укрпошта” випускає нову марку. Її присвятили бойовим літакам-винищувачам F-16.

12 липня, “Укрпошта” анонсувала випуск нової поштової марки “Винищувачі зла”. Поштовий випуск присвятили бойовим літакам-винищувачам F-16, які вкрай потрібні Збройним силам України у боротьбі з ворогом. Погашення штемпелем “Перший день” відбудеться 4 серпня в Києві. Про це повідомили у пресслужбі “Укрпошти”, передає Інформатор.

Сьогодні в “Укрпошті” відкрили передзамовлення на поштовий набір “Винищувачі зла”. Він містить марковий аркуш, художній конверт С6 і листівку. Тираж марки – 600 000 примірників. Кількість марок в аркуші – 4. Замовити набір можна в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Поштовий випуск містить чимало смислових та метафоричних деталей. На малюнку марки зображено, як Збройні Сили України вщент знищують московський кремль – символ “імперії зла”, подрібнюючи його на терці, отвори якої зображено в формі літаків F-16. На конверті – обриси лицаря-штурмовика в шоломі у вигляді українського тризуба. Він – уособлення сили, волі, сміливості та честь воїнства, яке боронить рідну землю.

Цікаві особливості має і номінал марки – F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який спрямують на придбання безпілотників. Автором поштової марки, конверта “Перший день”, немаркованого художнього конверта та картки став ілюстратор Максим Паленко.

Нагадаємо, що “Укрпошта” спільно з Головним управлінням розвідки випустила лімітований мерч та нову марку. Детальніше – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору