ЖИТТЯ

По-домашньому приготовану їжу із Переяслава волонтери відвезли захисникам на “нуль”

У Переяславі для захисників готують домашню їжу. Чергову “порцію” відвезли на “нуль” цього тижня.

У понеділок, 10 липня, у Переяславському ліцеї імені Володимира Мономаха (колишня сьома школа) знову готували смаколики для захисників, які відстоюють мир і незалежність нашої держави. Вдосвіта наступного дня цю по-домашньому приготовану їжу волонтери на чолі з Інною Марченко повезли на Схід. За словами Інни, цими наїдками смакували військовослужбовці, які служать на “нулі”. Про це повідомляє Інформатор.

Як і в попередні рази, кухаркам шкільної їдальні допомагали у готуванні техпрацівниці та небайдужі вчительки школи. А ось організувала роботу активна з перших днів війни волонтерка, вчителька молодших класів Ніна Климас. Оздобленням тари займалася в.о директорки ліцею Людмила Отечко.

Меню було різноманітним. Приготували вареники з картоплею і капустою, котлети, курячі нагетси, бендерики з м’ясом, млинчики з м’ясом і капустою, зрази з капустою і лівером, сирні калачики, пиріжки з маком, ватрушки із сиром та рогалики.

Продукти та кошти на придбання їх надали небайдужі люди. За неодноразову фінансову підтримку волонтерки подякували, зокрема, Галині Пияк з Ірпеня та Юлії Алхимовій з Переяслава, яка нині перебуває у Голландії і обіцяє звідти прислати посилку з продуктами та промтоварами. Звісно, все те Інна Марченко зі своєю командою доставить на Схід. Висловили вдячність і прихожанам церков “Перемога” (в особі Надії Ставицької) та “Небесна країна”, керівникам ПП “Земля Переяславщини”, ТОВ “Переяслав-Молпродукт” та магазину “Спаська Левада”, а також – Людмилі Михняк, Нелі Корнієнко, Ірині Слюсар, Андрію Палатному, Інні Лохі, Вікторії Чвиженко, Марині Карпович, Вікторії Фроловій, Людмилі Дяченко та громаді села Горбані, зокрема Тетяні Мартиненко.

Робота на кухні сьомої школи знову “закипить” через кілька тижнів, коли переяславські волонтери зберуть все, що потрібно нашим воїнам. До слова, цього разу вони вирушили на Донеччину машиною із заповненим кузовом та ще й причепом. Серед іншого там було понад 300 пар шкарпеток, які закупили за виручені кошти із зібраної та зданої учнями ліцею Мономаха макулатури.

Зараз для покращення роботи кухарів потрібні:

  • великі дека,
  • соусниці,
  • сковорідки,
  • металеві лопатки (пластмасові плавляться),
  • шатківниця,
  • блендер та міксер.

Ще потрібні пластикові відерця та лотки, бо в такій тарі зручно передавати харчі захисникам. Місцевих фермерів та підприємців просять виділити на потреби нашої армії продукти харчування: свинину, курятину, рибу, фарш, курячі яйця, борошно в/г, панірувальні сухарі, цукор, олію, макову начинку, густе повидло, пресовані дріжджі, сіль, ваніль.

Контактні телефони: (093)714-17-39 (Ніна Климас), (093)139-26-98 (Людмила Отечко), (095)704-95-99 (Олена Матвієнко).

Нагадаємо, що на останній сесії міськради виділили понад мільйон гривень на потреби захисників. На які саме, дізнавайтесь за посиланням.

Олена Матвієнко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору