ГРОШІ

У центрі Переяслава з’явився новий дитячий майданчик: у скільки він обійшовся місту

У Переяславі з’явився новий дитячий майданчик. Що про це відомо?

У центральному парку імені Григорія Сковороди у Переяславі днями з’явився новенький дитячий майданчик. Про це 11 липня у Facebook повідомив міський голова Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

“Для наших діток у центральному парку міста встановлено новий ігровий майданчик. Тішусь, що у такий важкий для країни час малеча може мати час на розваги у безпечному місці. Невдовзі тут ще з’явиться резинове покриття”, – написав він.

Із міського бюджету на цей майданчик передбачили 395 тисяч гривень. Під час тендеру ПП “Деревообробний завод “БРАМА” із Броварів погодився продати його за 394 тисячі 200 гривень. Покупцем було Переяславське ВУКГ, працівники якого, власне, і встановлювали майданчик.

Згідно з тендерною документацією, цей дитячий спортивно-ігровий комплекс має назву “Чотири башти”. Його розміри такі: висота – 3,4 метра, ширина – 5,7 метра, довжина – 7,5 метра.

Ще кілька важливих вимог:

  • Несучі елементи конструкції повинні бути виконані з суцільного дерев’яного брусу.
  • Гірки в складі комплексу повинні бути виконані з полірованої нержавіючої сталі товщиною 1,2 мм. Для безпечного використання при активній та тривалій експлуатації сам спуск гірки повинен мати борти безпеки з відшліфованого дерева.
  • Дитячий спортивно-ігровий комплекс повинен мати в своєму складі 4 башти, з’єднаних між собою радіальними містками-переходами та цепним містко-переходом. Башти комплексу повинні мати дахи, виконані з вологостійкої фанери.
  • Комплекс повинен мати гімнастичні елементи (радіальний підйом з канатом, вертикальний підйом з захватами, шест прямий вертикальний).
  • Гарантійний термін – 24 місяці.

На позачерговій сесії міськради Переяслава 29 червня депутати передбачили 290 тисяч гривень на придбання та монтаж покриття для дитячого майданчика.

– Під час депутатської комісії, коли ми передбачали гроші на майданчик, я зауважила, що там слід зробити нормальне покриття, а не просто на піску. Мене тоді запевнили, що кошти на це знайдуть у ВУКГ. Вочевидь, не знайшли, тому тепер ми виділили додатково, – зазначила у коментарі Інформатору депутатка Аліна Римар.

Нагадаємо, що на останній сесії міськради виділили понад мільйон гривень на потреби захисників. На які саме, дізнавайтесь за посиланням.

Підготував Віталій Усик

Фото: Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору