ЖИТТЯ

Громади Переяславщини отримали планшети та ноутбуки від міжнародної організації

Переяславська та Ташанська громади отримали планшети та ноутбуки для ефективнішої роботи. Вони беруть участь у проєкті “Людсьмий вимір”.

13 липня Ташанська громада в рамках проєкту “Людський вимір” отримала 8 планшетів та ноутбук від Міжнародної організації з міграції. Вони необхідні для подальшої якісної роботи у проєкті. Також забезпечили стартові пакети для планшетів та програмне забезпечення Microsoft для ноутбука. Про це повідомили на Facebook-сторінці Ташанської ТГ, передає Інформатор.

Протягом травня-червня у 16 громадах Київщини проводили серії тренінгів у рамках проєкту “Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних та залучення громад”. Взяла участь і Ташанська громада. Старости, працівники ЦНАПу, відділу соціального захисту населення та сектору з роботи зі зверненнями громадян та ГО “Ташань імені Віталія Краснюка” навчалися збирати та аналізувати дані, а на основі зібраної інформації приймати правильні управлінські рішення.

Тренінги мали такі теми: 

  • “Введення в роботу з даними”, “Планування досліджень”, “Робота з вибіркою”, “Інклюзивна робота з даними”, “Кількісні та якісні методи”, “Етичний збір даних”, “Швидка оцінка потреб”.
  • “Аналіз даних. Ефективне управління за допомогою даних”.
  • “Від даних до дій. Ефективне управління за допомогою даних”.

Отримати обладнання вдалося завдяки тому, що Ташанська громада успішно пройшла всі тренінги. Наступний етап, який відбудеться у серпні, – діалогові сесії, там команда зможе застосувати всі набуті знання (через опитування дізнаватиметься потреби людей), потім – фінал. Найуспішніша громада зможе отримати ґрант для закупівлі обладнання та матеріалів для реалізації потенційних проєктів.

“Цей проєкт є важливим кроком у розвиток громади та впровадження нових технологій на місцевому рівні. Отримані знання та навички стануть у нагоді для подальшої роботі спеціалістів Ташанської сільської ради”, – йдеться у повідомленні.

Переяславська громада також 13 липня отримала 8 планшетів та ноутбук у рамках цього ж проєкту. Про це повідомили на сайті міської ради. “Шляхом збору та аналізу даних у сфері соціального захисту, зайнятості та загальнодоступності послуг Переяславська громада зміцнить свою спроможність приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення. Проведення тренінгів сприятиме залученню жителів громади та представників органів місцевої влади для участі у серії групових діалогів для обговорення найбільш важливих і нагальних потреб громади та спільної розробки планів дій громади щодо їх вирішення”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що журналіст Інформатора провів день у Ташанському ЦНАПі, щоб дізнатися, як там налагоджена робота. Репортаж читайте тут.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ, сайт міськради Переяслава

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору