ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: як спекти домашню хлібину

Домашній хліб – випічка, створена з любов’ю. Спробуйте приготувати.

Багато господинь не наважуються пекти хліб вдома, вважаючи, що це важко і довго. Однак це не зовсім так. За якихось 2 години у вас буде смачний хліб із хрусткою золотистою скоринкою та пухким м’якушем. Адже хліб, спечений вдома, мабуть, найсмачніший. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 мл теплої води
  • 50 г дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. олії
  • 800 г борошна

Приготування:

  1. У теплій воді розчиніть дріжджі, сіль, цукор. Поступово додавайте просіяне борошно та олію. Вимішуйте тісто руками 8-15 хвилин. Тісто має вільно відставати від рук.
  2. Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  3. Розподіліть тісто у форми, змащені олією і посипані борошном, і знову поставте в тепле місце на 20-40 хвилин.
  4. Випікайте хліб 15 хвилин при 230 градусах. Потім зменшіть температуру до 200 градусів і печіть ще 25 хвилин.
  5. Гарячий хліб одразу не нарізайте, а дайте відпочити щонайменше годину.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору