Домашній хліб – випічка, створена з любов’ю. Спробуйте приготувати.
Багато господинь не наважуються пекти хліб вдома, вважаючи, що це важко і довго. Однак це не зовсім так. За якихось 2 години у вас буде смачний хліб із хрусткою золотистою скоринкою та пухким м’якушем. Адже хліб, спечений вдома, мабуть, найсмачніший. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 мл теплої води
- 50 г дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 2 ст. л. олії
- 800 г борошна
Приготування:
- У теплій воді розчиніть дріжджі, сіль, цукор. Поступово додавайте просіяне борошно та олію. Вимішуйте тісто руками 8-15 хвилин. Тісто має вільно відставати від рук.
- Вимішане тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
- Розподіліть тісто у форми, змащені олією і посипані борошном, і знову поставте в тепле місце на 20-40 хвилин.
- Випікайте хліб 15 хвилин при 230 градусах. Потім зменшіть температуру до 200 градусів і печіть ще 25 хвилин.
- Гарячий хліб одразу не нарізайте, а дайте відпочити щонайменше годину.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.