ЖИТТЯ

Погода на 16 липня: у Переяславі буде сонячно та тепло

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 27 градусів.

У неділю, 16 липня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 16 градусів тепла. Максимальна ввечері – 27 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 липня – 15 годин 55 хвилин. Завтра день буде на 2 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:02, а захід – о 20:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1931 році – 35,9 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 7,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

У народі цей день називається Маків, і з давніх часів вважається нещасливим. У цей день краще бути обережним і не починати ніякої справи. До цього часу повністю зріє і лісова, і садова суниця. У цей день наші пращури спостерігали за комарами і мошкою: якщо вони в’ються колами, гарна погода гарантована на найближчі сім діб.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору