ЖИТТЯ

Як у Переяславі відзначили День родини: репортаж із музею просто неба

У Переяславі провели захід до Дня родини. Як це було?

15 липня у музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відзначили День родини. Його традиційно святкують 8 липня, проте через погодні умови НІЕЗ “Переяслав” переніс святкування на тиждень. Відвідувачів потішили цікавою концертною програмою з танцями, піснями та забавами. Інформатор розповідає, як це було.

Цього дня у музеї просто неба було сонячно і панувала особливо тепла родинна атмосфера. Батьки разом із дітьми могли цікаво та активно провести час на свіжому повітрі, адже на території, як зазвичай, проводили майстеркласи із малювання, ліплення та гончарства. Також можна було придбати унікальні вироби місцевих майстрів: прикраси, іграшки, картини, патріотичні речі та багато іншого. Не обійшлося і без частувань, гостям пропонували смачні домашні страви: вареники зі шкварками, сальце, картоплю, закуски та прохолодні напої.

Розпочали програму з Гімну України та хвилини мовчання. Для відвідувачів виступив дитячий хореографічний колектив “Нове покоління” Драбівської селищної ради Черкаської області із композиціями “У Драбові на базарі”, “Червона калина”, “Полька Драбів’янка”. Пісенний супровід свята підготували вокальний ансамбль “Дівчата з України” Переяславської гімназії №2 під керівництвом Владислава Брика. Зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль “Світлячок” села Скориківка Черкаської області продемонстрував композицію “Подячні розсипаночки” за участі найменших артистів. Вони занурили глядачів в історію українських традицій та гулянь.

Гостям демонстрували багато хореографічних композицій

Колективи танцювали різні постановки

Найменші артисти

Вокальний ансамбль “Дівчата з України”

Українські забави

Хороводи також водили

Святкова програма вийшла веселою та цікавою

Українське вбрання таке красиве!

Попри спеку, зібралось чимало людей

На території музею проводили різні майстеркласи

Нагадаємо, що 7 липня в Переяславі відзначили Івана Купала. Як це було, дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору