ЖИТТЯ

Претенденти на чемпіонство стали ще сильнішими: огляд 8 туру першості Переяславщини з футболу

Старт другого кола чемпіонату Переяславщини з футболу був передбачуваним. Фаворити перемогли, бо після перерви стали ще сильнішими.

15 липня восьмим туром розпочалося друге коло чемпіонату Переяславщини з футболу. Всі три матчі, як мовиться, були “в одні ворота” – фаворити здобули впевнені перемоги. І турнірна таблиця починає чітко розділюватися на дві частини: 4 претенденти на медалі та 3 аутсайдери. А дівичківський “Дніпро” вже не здається таким нездоланним лідером. Інформатор розповідає деталі туру.

“Переяслав” – Циблі (Циблівська ТГ) 3:0 (Лисенко П., Лисенко А. (2 голи)

Протягом першого тайму на полі ще точилася деяка боротьба. Інколи можна було припустити, що Циблі вдруге зможуть відібрати очки у “Переяслава”. Але після 3:0, які господарі оформили на початку другої половини, циблівчани здалися. Якби у футболі було якесь умовне “правило білого прапора”, то, переконаний, гості ним би скористалися. Вони взагалі у цей період не грали, як, власне, і “Переяслав”, який вже вирішив своє завдання. Лише в останні хвилини Циблі отримали кілька нагод, щоб забити “м’яч престижу” – не вистачило вдачі.

Якщо Циблі не користуватимуться своїм головним козирем – характером, то за класом вони поступаються більшості команд цьогорічного чемпіонату. Навряд вони в кінці хочуть опинитися на останньому місці. На “Переяслав” же чекає запекла боротьба за медалі, тому про поразки від Цибель чи “Буртів”, як було у першому колі, навіть думати не слід. Тим паче, що головні конкуренти підсилилися, з ними б втратити якомога менше.

“Матадор” (Дем’янці) – “Бурти” (Переяслав) 5:0 (Ніконенко, 11, Пуха, 47, 58, Вініченко, 77, 88)

У “Матадорі” з другого кола попросили вказувати, що їхня команда тепер із Дем’янець, а не Переяслава. Логічно, адже грає вона на стадіоні в цьому селі. Але й не логічно, бо у її складі лише троє дем’янчан (менше ніж киян або ж бориспільчан), натомість, переяславців – 12. До речі, 11 липня (наступного дня після оновлення заявок) переяславцем став і Петро Жила (зареєструвався в університетському гуртожитку), хоча ще у першому колі він був зареєстрований у Овручі (тобто вважався легіонером).

Проте зараз не це головне. Мабуть. У перерві між колами “Матадор” суттєво змінив склад: семеро новачків, з яких шестеро легіонерів. Із них на матч з “Буртами” вийшли Богдан Вініченко, Владислав Парубець, Дмитро Баранов, Валерій Гаврилов та Владислав Ніконенко. Три голи із п’яти на рахунку декого із цих хлопців – ще варто щось аналізувати? Такий “Матадор” навіть після провального першого кола здатен нав’язати боротьбу й “Дніпру”. Зараз між цими командами лише 3 очки різниці, щоправда, у дівичківців на один матч менше. Але ж попереду ще й очна зустріч, і протистояння з іншими претендентами на медалі. Передчуваємо запеклий фінал чемпіонату.

Вовчків (Переяславська ТГ) – Мирне (Вороньківська ТГ) 4:1 (Сахненко, 33, Кручак, 40, Розовик О., 43, Федоренко, 80 – Марченко Р., 90)

Проте у чемпіонській боротьбі не варто забувати й про Вовчків. Команда підсилилася: забрала у “Дніпра” Владислава Петровського, запросила трьох легіонерів, один із яких – Олексій Сахненко – уже відзначився дебютним голом. До того ж після травми на поле повернувся Олександр Галицький. З “Буртами” наступного тижня у такого колективу не повинно виникнути проблем. А ось по-справжньому його можна буде перевірити на міцність 30 липня, коли у гості до Вовчкова приїде “Матадор”.

Зараз лідирує “Дніпро”, який цього туру суперника не мав. У нього – 15 очок і гра в запасі порівняно із конкурентами. Його переслідують Вовчків із 13 очками, “Матадор” та “Переяслав” із 12. Далі йдуть Циблі (8), Мирне (6) та “Бурти” (4).

Нагадаємо, що, анонсуючи цей тур, ми оприлюднили всі трансфери цього літа. Дивіться їх за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору