ЖИТТЯ

Є голи, але немає інтриги: 8 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Календар чемпіонату Переяславщини з футболу, ніби спеціально, складений так, аби поступово підіймати рівень напруги. У двох перших турах кожного кола взагалі немає матчів із гучними вивісками або без очевидного фаворита. Ось і 15 липня поєдинки не мали жодної інтриги, але потішили великою кількістю голів. Та й взагалі за три тижні перерви вболівальники скучили за футболом, тому не особливо перебірливі. Інформатор розбирає восьмий тур із точки зору чисел.

Голи

13 м’ячів за тур (у середньому 4,3 за матч) – це чудовий показник для сезону-2023. Більше забивали лише у першому турі (16), стільки ж – у другому. Тепер зрозуміло, що така результативність пов’язана передусім із тим, що у цих турах зустрічаються команди різного класу, тому фаворити можуть суттєво покращити свою статистику. Що тут говорити? У восьмому турі команди, які програли, на трьох забили лише один м’яч. До того ж зробило це найменш результативне Мирне (Вороньківська ТГ).

Лідери бомбардирської гонки цього разу не феєрили. Петро Висоцький із “Дніпра” (Дівички) через дискваліфікацію не робитиме цього щонайменше найближчі три матчі, при цьому він ще повинен встигнути відновитися від травми. Його партнер по нападу Артем Килипенко не міг покращити свій показник, оскільки “Дніпро” у цьому турі відпочивав, не мав суперника. Владислав Столяренко із “Переяслава” втратив кілька чудових нагод, аби забити свій сьомий, а потім і восьмий м’ячі у матчі із Циблями (Циблівська ТГ). Зате Олег Розовик із Вовчкова (Переяславська ТГ) відзначився вп’яте і наблизився до лідерів, а його партнер у команді Максим Федоренко забив учетверте і також уже видається одним із претендентів на “золоту бутсу”.

Картки

Після дикого останнього туру першого кола початок кола другого видався надзвичайно спокійним у плані дисципліни. Футболісти отримали 8 жовтих карток – це найменший показник, такий самий, як у четвертому турі. Із команд ніхто не виділився: Циблі та “Матадор” (Дем’янці) отримали по 2 картки, всі інші – по одній. “Матадор” надалі залишається найгрубішим – 17 жовтих та 2 червоні картки. На противагу йому найменш грубий – “Дніпро” із 10 жовтими та 1 червоною.

Зате “Матадор” вже у десятому турі (у дев’ятому суперника не матиме), коли їде в гості до Вовчкова, не матиме втрат через дискваліфікацію. За вилучення у сьомому турі одноматчеву дискваліфікацію вже відсиділи Дмитро Великодний та Юрій Кривенко. А от у “Дніпрі” Висоцькому ще сидіти й сидіти, про що ми згадували вище. Не надто краща ситуація і у Вовчкові, де Ігор Запісочний після того, як штовхнув арбітра, має “відпочити” три матчі, один із них уже був.

До когорти дискваліфікованих додався Антон Бончев із “Буртів” (Переяслав). У матчі з “Матадором” він отримав свою четверту жовту картку на турнірі й відповідно тепер пропустить наступну гру – із Вовчковом. Це перша дискваліфікація цього сезону через перебір карток. На межі ще троє футболістів, у яких наразі по 3 “гірчичники”: Микола Мельник із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, матчі восьмого туру побачили 450 людей. Найбільше зібралося на стадіоні у Дем’янцях, де “Матадор” приймав “Бурти”, – 200. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі матч “Переяслав” – Циблі подивилося 150 вболівальників. А гру Вовчків – Мирне у Вовчкові – 100.

Нагадаємо, що, анонсуючи восьмий тур, ми оприлюднили всі трансфери цього літа. Дивіться їх за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору