ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: що Юлія Овсієнко вважає осередком спокою серед міської метушні

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Юлія Овсієнко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилась переяславка, майстриня з нарощення вій Юлія Овсієнко. Вона розповіла про сквер “Серце Переяслава”.

Як дістатися? Гадаю, для кожного переяславця це місце знайоме, а туристам також буде легко знайти, адже воно у самому центрі Переяслава, поряд з Вознесенським собором.

Коли відкрила це місце? Ще в дитинстві, коли воно навіть не називалося “Серце Переяслава”. Напевно, всіх ще з малечку приводять прогулятися сюди. Пам’ятаю, мама розповідала, що коли навчалась у школі, їх також часто туди приводили. І фонтан також працював, ще до реставрації.

Чим це місце особливе? Мене воно завжди заворожувало своєю атмосферою та спокоєм. Посеред міської метушні є місце, де можна помріяти, випити кави та часто зустріти знайомих. А ще вражає неймовірним виглядом на дзвіницю Вознесенського собору, яка має велику історію, і неймовірної краси архітектуру.

Особлива згадка. Мене це місце зігріває спогадами ще зі шкільних років, коли нас з класом приводили під час літнього табору. Ми грали в ігри, сиділи розмовляли чи просто їли морозиво, що люблю робити і дотепер.

Ще кілька рекомендацій. Рекомендую пляж біля “Любокраю” та музей просто. Ці місця також належать до моїх улюблених.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Яна Бойко розповіла про кафе-пекарню “BULKA”. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Фото надала Юлія Овсієнко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору