ЖИТТЯ

Жителі Переяславщини втрачають тисячі гривень із банківських карток: активізувалися шахраї

Як минуло 22 липня на Переяславщині? Інформатору розповіли у відділі поліції.

Протягом 22 липня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 22 повідомлення. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

8:13. Харківці (Переяславська ТГ). Жінка повідомила, що з її банківської картки шахраї зняли 3 тисячі гривень. Перед цим їй зателефонували невідомі та сказали, що рахунок заблокований, попросили назвати код з SMS, вона це зробила.

11:11. Дівички (Дівичківська ТГ). Заявниця поскаржилася, що з банківської картки зникли 19 тисяч гривень. Поліціянти відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

12:31. Траса Бориспіль-Дніпро, біля Дівичок. Надійшло повідомлення про ДТП між авто Mitsubishi Galant та Chevrolet Tacuma. Ніхто не постраждав. Правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

12:52. Переяслав. Чоловік повідомив, що з його банківської картки без його відома перерахували 3 тисячі 600 гривень на картку іншого банку. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). 

13:16. Циблі (Циблівська ТГ). Жінка поскаржилась, що їй телефонують та представляються працівниками банку. Кажуть, що її карту заблоковано, хоча в неї немає рахунку у цьому банку.

19:30. Переяслав. Правоохоронці виявили у чоловіка 2000 р.н. пакет із зеленою речовиною, схожою на канабіс. Відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

22:49. Переяслав. Чоловік повідомив, що його п’яний знайомий із сокирою та ножем у руках вибиває двері. Згодом він пішов геть, а заявник від написання заяви відмовився.

Також за добу поліція зареєструвала три смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): дві у Переяславі та одну у Виповзках (Ташанська ТГ).

Нагадаємо, що раніше на Переяславщині жінка ввела в інтернеті дані банківської картки і втратила майже 20 тисяч гривень. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору