ЖИТТЯ

Погода на 25 липня: у Переяславі ввечері може трішки задощити

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 29 градусів.

У вівторок, 25 липня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями, ввечері може піти дрібний дощ. Мінімальна температура повітря буде вранці – 19 градусів тепла. Максимальна пообіді – 29 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 75 відсотками протягом доби. Тривалість дня 25 липня – 15 годин 34 хвилини. Завтра день буде на 3 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:12, а захід – о 20:49.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1929 році – 34,4 градуса тепла, а найнижчу в 1954-му – 9,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномучеників Прокла та Іларія. У народі цей день називали Прокл Великі Роси. Проклові роси вважаються лікувальними. У минулі часи їх збирали для лікування хвороб очей. Тоді вірили, що роса в цей день наділяє красою, спокоєм. Наші пращури помітили: якщо на Прокла вночі немає роси, а в низинах туман – на негоду. А якщо нічна роса не просихає – бути грозі. У цей час зацвітають гладіолуси.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору