ЖИТТЯ

15 м’ячів, 600 вболівальників та плюс дві дискваліфікації: 10 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Десятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу, який відбувся 29 липня, наразі можна вважати найцікавішим цього року. У ньому було все: інтрига у матчах, чимало забитих м’ячів, жовті та червоні картки, а ще – найбільше глядачів. Про всі статистичні цікавинки традиційно розповідає Інформатор.

Голи

Команди забили 15 м’ячів, у середньому – 5 за матч. Це значно менше, ніж тиждень тому (22), і трішечки менше, ніж у першому турі (16), але більше, ніж у семи інших турах. А найкраще у цьому те, що жоден із трьох матчів не завершився розгромом. Навіть дівичківський “Дніпро”, на диво, переміг Мирне (Вороньківська ТГ) лише з різницею у два м’ячі – 3:1. У двох інших поєдинках боротьба була ще запеклішою.

Цікавий момент – кожен гол цього туру забивав інакший футболіст, тобто не було жодного дублю чи хет-трику. Артем Килипенко із “Дніпра” у цьому турі не грав, тому свій бомбардирський показник не покращив – 11 м’ячів. Все ті ж 7 м’ячів у дніпрянина Петра Висоцького, який надалі відбуває свою триматчеву дискваліфікацію. Забивши один м’яч “Буртам” (Переяслав), його наздогнав Владислав Столяренко із “Переяслава”. А Олег Розовик із Вовчкова (Переяславська ТГ) відзначився у воротах дем’янецького “Матадора” та із 6 м’ячами зрівнявся зі своїм партнером по команді Максимом Федоренком.

Немає гравців, які б наблизилися до цієї когорти бомбардирів хоча б на відстань одного голу. Однак є низка футболістів, які вже відзначилися по 4 рази: Максим (Сергійович) Шульга із Цибель (Циблівська ТГ), Кирил Цьома із “Буртів”, Олександр Кручак та Олексій Сахненко із Вовчкова.

Картки

11 жовтих та 2 червоні картки минулої суботи побачили перед собою футболісти: 3 жовті та 1 червона – у гравців Вовчкова, 3 жовті – у “Дніпра”, 2 жовті та 1 червона – у Мирного, 2 жовті – у “Матадора”, 1 жовта – у “Буртів”. Очевидно найчистішою командою тепер є “Переяслав”, у якого 12 жовтих карток. А от із найгрубішою визначитися складно, бо претендентів вдосталь: “Бурти” із 20 жовтими картками, “Матадор” із 19 жовтими та 2 червоними, Мирне із 18 жовтими та 1 червоною, Вовчків із 17 жовтими та 2 червоними.

До Петра Висоцького, який наступного туру відсидить свій останній матч дискваліфікації, після туру десятого додалися Микола Мельник із Мирного та Богдан Рева із Вовчкова. Вони отримали прямі червоні картки за грубу гру й пропустять по одному поєдинку (Мельник – із Циблями 5 серпня, Рева – із “Переяславом” 12 серпня). При цьому в Миколи Мельника залишається 3 жовті картки в пасиві загалом – наступний його “гірчичник” передбачає ще один матч дискваліфікації.

У такій же ситуації ще семеро футболістів: Роман Рижик із “Матадора”, Олександр Ткаченко із “Буртів” та Олександр Мельник із Мирного, які отримали по третій жовтій у цьому турі, а також Андрій Середа із “Буртів”, Віталій Васько із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель, які опинилися на межі дискваліфікації раніше.

Ігор Запісочний із Вовчкова завершив триматчеву дискваліфікацію і зможе допомогти своїй команді вже 12 серпня проти “Переяслава”. А його партнер по команді Олександр Галицький у грі з “Матадором” отримав жовту картку. Здавалось би, що тут особливого? Вона перша (!) у сезоні для цього емоційного та потужного захисника, який торік мав тривалу дискваліфікацію. Все ж варто наголосити, що перше коло він пропустив через травму.

Глядачі

Варто було лише побачити, скільки людей зібралося у Вовчкові на центральний матч туру, щоб зрозуміти, що рекорду сезону бути. За приблизними підрахунками від арбітрів, протистояння Вовчкова та “Матадора” наживо подивилися 250 людей. 200 вболівальників були на грі “Переяслава” та “Буртів”, а ще 150 – “Дніпра” та Мирного на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. Загальна кількість глядачів – 600, більше, ніж у третьому турі (500).

Нагадаємо, що з детальним оглядом усіх матчів десятого туру можна ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору