ЖИТТЯ

Вовчків вибив “Матадор” із чемпіонської боротьби: огляд 10 туру першості Переяславщини з футболу

Десятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу вийшов дуже цікавим. Розповідаємо його деталі.

29 липня відбувся десятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Після нього, здається, остаточно сформувалася турнірна ситуація: дві команди поборються за “золото”, ще дві – за “бронзу”, а між трьома аутсайдерами очікується запекле протистояння за п’яте місце. Про те, як “Матадор” втратив бодай якісь сподівання на чемпіонство, а “Переяслав” знову не переміг там, де мав би, розповідає Інформатор.

“Дніпро” (Дівички) – Мирне (Вороньківська ТГ) 3:1 (Марченко, Мелешко, Западнюк – Кишковський)

Для “Дніпра” календар склався таким чином, що на старті кожного кола його матчі становлять мінімальний інтерес для пересічного вболівальника. Дівичківцям лише необхідно пройти етап протистоянь із Циблями (Циблівська ТГ), Мирним та “Буртами” без втрат, аби, підступаючи до серйозніших суперників, мати певний очковий запас. Це вдалося на початку чемпіонату, мало хто сумнівається, що вдасться і зараз. У другому колі Циблі були розбиті 9:1, без основних голеадорів Килипенка та Висоцького переможене Мирне, залишилися “Бурти”, а вже потім найцікавіше.

Мирне могло сподіватися на очки із лідером чемпіонату, зараз може бути розчарованим. Але, будьмо чесними, це не його боротьба. Перемога над “Переяславом” – це вже стрибок вище голови, який неабияк допоможе конкурувати за п’яте місце із Циблями та “Буртами”. На щось більше дебютанту першості Переяславщини поки що не варто розраховувати.

“Переяслав” – “Бурти” (Переяслав) 3:3 (Лисенко П., Столяренко, Аландарєв – Бончев, Цьома, Горденко Артем)

“Переяслав” та “Бурти” влаштували один із найзапекліших поєдинків сезону. Необхідно згадати основні його епізоди. На старті матчу номінальні господарі та фаворити мали кілька чудових нагод, аби відкрити рахунок. Натомість, “Бурти” заробили пенальті, яке впевнено реалізував Антон Бончев. А невдовзі подвоїли перевагу. Відразу пригадався третій тур, коли “Бурти” перемогли “Переяслав” 2:0. Проте тоді переможені були безвольні, розгублені та банально слабші, а цього разу вони продовжували нав’язувати свою гру й зрештою у другому таймі зрівняли. “Бурти” після цього не “посипалися” і змогли знову вийти вперед – 3:2. Втім, натиск “Переяслава” все ж дав результат – 3:3. Наприкінці зустрічі могли забити як одні, так і інші. Та все ж нічия, певно, була найсправедливішим результатом.

Як би там не складався хід матчу, для “Переяслава” це стало черговою втратою очок із командою нижчого рівня. І це при тому, що у цього колективу чи не найбільше зі всіх проглядається певний малюнок гри. Видно, як переяславці намагаються комбінувати, як гравці підміняють один одного на позиціях, небезпека може виникнути від будь-кого. Але із суперниками, які грають максимально просто – відбилися у захисті, закинули м’яч нападникам, – такий футбол часто менш продуктивний, ніж із тими, хто також намагається щось будувати на полі.

Певно, кілька закидань на забіги Владиславові Столяренку принесли б “Переяславу” кращий результат, аніж тривалі розіграші до вірного. А ще інколи не завадило би бити з-за меж штрафного, коли захист стоїть стіною. І таке враження виникає цього року не вперше. Ось і виходить, що доводиться критикувати команду за те, що вона займається якраз тим, що називається футболом.

Вовчків (Переяславська ТГ) – “Матадор” (Дем’янці) 3:2 (Розовик О., Сахненко, Антоненко А. – Баранов, Пуха) Вилучення: Рева (Вовчків)

Вовчків у першому таймі – це найкраща команда Переяславщини. У його грі було все: швидкість, гострота, емоція. Господарі у перші 45 хвилин просто знищили “Матадор”. 3:0, а могло би бути й 4:0, якби арбітр призначив пенальті, яке, здається, побачили всі, окрім нього.

А от у другому таймі ситуація змінилася кардинально. Тепер вже “Матадор” знищував Вовчків. Переломний момент стався, коли приблизно в середині тайму вовчківчани все-таки отримали право на пенальті, не реалізували його і відразу в контратаці отримали м’яч у свої ворота. Рахунок тоді став 3:2, при цьому господарі були морально розбитими, а гості – натхненними. Дем’янецька команда багато атакувала, що врешті й вилилося у вилучення голкіпера Вовчкова Богдана Реви, який, ліквідовуючи небезпеку біля власних володінь, мало не ліквідував з гри і свого захисника, і нападника суперників. На щастя для Вовчкова та кількох сотень його вболівальників, які заповнили простір навколо поля, зробив це Рева за межами карного майданчика, тож “Матадор” отримав лише право на штрафний, який не реалізував у гол. Наприкінці він мав ще кілька нагод зрівняти, але не вистачило вдачі.

Таким чином Вовчків не дозволив “Дніпру” відірватися на непристойну відстань: у нього – 19 очок, а у лідера – 21 (плюс гра у запасі). А ось “Матадор” із цієї боротьби випав: від “Дніпра” він відстав на 9 очок, а від Вовчкова – на 7 фактично та на 4 за втраченими. Сподівання на “срібло” мінімальні, на “золото” офіційно шанси можна втратити вже наступного туру, якщо “Дніпро” переможе “Бурти”, а “Переяслав” відбере очки у “Матадора”. Саме між “Переяславом” та “Матадором” має виникнути боротьба за “бронзу”: у них 13 та 12 очок відповідно, проте у дем’янчан гра у запасі.

Від редакції: Після того, як отримаємо дані з протоколів матчів, ми оновимо цей матеріал, додавши авторів голів.

Нагадаємо, що Артем Килипенко із “Дніпра” цьогоріч забиває лише Циблям та “Буртам”, але із 11 голами очолює гонку бомбардирів. Інші статистичні цікавинки – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору