ЖИТТЯ

Пожежа у будинку, пошкодження адмінбудівлі: які наслідки нічної атаки дронами 2 серпня на Київщині

Росіяни атакували Україну дронами. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 2 серпня російські війська атакували територію України іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Запускали їх із трьох напрямків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим). Сили ППО збили 23 дрони. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Більшість “шахедів” знищено на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області”, – зазначили у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що у повітряному просторі столиці знищили всі – понад 10 – дронів. Падіння уламків зафіксували у Солом’янському, Голосіївському та Святошинському районах Києва. Попередньо, ніхто не постраждав.

У ДСНС України повідомили, що у Солом’янському районі пошкоджений фасад адміністративної будівлі з 9 по 11 поверх. Пожежі не виникло. А от у Бучанському районі Київщини внаслідок ворожої атаки безпілотників сталося руйнування із горінням приватного житлового будинку. Загиблих та постраждалих рятувальники не виявили.

У Київській обласній військовій адміністрації наголосили, що під час нічної атаки сили ППО збили ворожі цілі. Проте через падіння уламків в одному з населених пунктів сталося загоряння приватного будинку, пошкоджено гараж, прибудинкову територію та автомобіль. Пожежу оперативно ліквідували. Ще в одному населеному пункті уламками пошкоджено дах магазину. Наслідки усувають.

Що в інших регіонах?

Росіяни вночі також спрямували ударні безпілотники на південь Одещини. За даними ОВА, внаслідок атаки на об’єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор. Даних про постраждалих не надходило. На місці працюють усі відповідні служби.

Нагадаємо, що вночі 19 липня російські війська завдали по території України масованої атаки з повітря. Сили ППО знищили 37 цілей.

Фото: ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору