ЖИТТЯ

Вночі 19 липня росіяни випустили по Україні 31 ракету та 32 дрони: які наслідки на Київщині

Росіяни завдали масованої атаки з повітря. Які наслідки?

Вночі 19 липня російські війська завдали по території України чергової масованої атаки з повітря. Випустили з південного напрямку 16 крилатих ракет “Калібр”, 8 крилатих ракет Х-22, 6 крилатих ракет “Онікс”, 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

Сили ППО знищили 37 повітряних цілей: 13 крилатих ракет “Калібр”, 1 керовану авіаційну ракету Х-59, 23 ударні БпЛА Shahed-136/131.

“Атаковано об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти, основний напрямок удару – Одещина. Удари ракет Х-22 та “Онікс” було спрямовано по інфраструктурі Одеської області”, – йдеться у повідомленні Командування ПС ЗСУ.

Київ цієї ночі атакували дронами. На підступах до столиці ППО виявила та знищила усі ворожі безпілотники, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. Попередньо, без жертв та руйнувань від уламків.

У Київській області також не було влучань. Постраждалих та пошкоджень від уламків немає. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

А що в інших регіонах?

  • На Сумщині вночі збили чотири ворожі БпЛА.
  • Ще один безпілотник збили в Дніпропетровській області, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак.
  • Влучання зафіксували в Херсонській області. Через удари сталася пожежа в будинку культури в Шуменському мікрорайоні, також пошкоджена двоповерхівка, повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін. Під завалами опинилася 89-річна жінка, її врятували працівники ДСНС.
  • У Житомирській області внаслідок удару “шахеда” постраждав інфраструктурний обʼєкт, також фіксують пошкодження приватних домогосподарств. Попередньо, жертв немає, повідомив керівник ОВА Віталій Бунечко.

Наразі інформація уточнюється та постійно оновлюється.

Нагадаємо, що вночі 13 липня російські війська випустили по Україні 20 дронів іранського виробництва Shahed, 2 крилаті ракети “Калібр” та одну балістичну “Іскандер-М”. Усі 20 ударних дронів знищили, переважно на Київщині.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору