ЖИТТЯ

“Фортеця Бахмут” на Переяславщині: для дітей провели заняття з розпису гільз

У Чопилках діє мистецький простір “Фортеця Бахмут”. Для дітей провели заняття з розпису гільз.

2 серпня у Чопилках (Ташанська ТГ) біля храму святого Миколая для дітей провели чергове заняття з розпису гільз у рамках мистецького простору “Фортеця Бахмут”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку Ташанської громади.

На заняттях діти тренувалися переносити ескіз на латунну гільзу. Це виявилося цікавим і водночас складним видом розпису. “Наші юні художники мають дуже амбітні плани: до Дня Незалежності кожен учасник школи розпису відшліфує свій ескіз і виконає розпис на гільзі акрилом. Ці дитячі художні роботи на гільзах ми виставимо на аукціон. А донати передамо на ЗСУ”, – розповіла фундаторка історично-мистецького простору “Козацька Покрова у Чопилках” Анна Кузьменко-Лебедівська.

Художниця Євгенія Демченко, яка навчала мистецтву розпису, запропонувала ідею для наступного заняття: поєднати навчання розпису із вивченням народних пісень. Дітей цього дня також потішили смаколиками з грилю.

Нагадаємо, що 20 липня у мистецькому просторі “Фортеця Бахмут” діти намалювали малюнки для захисників. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору