ЖИТТЯ

На Переяславщині для дітей провели заняття у мистецькому просторі “Фортеця Бахмут”

У Чопилках діє мистецький простір “Фортеця Бахмут”. Для дітей провели заняття.

20 липня у Чопилках (Ташанська ТГ) біля храму святого Миколая для дітей провели заняття з малювання у рамках мистецького простору “Фортеця Бахмут”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку Ташанської громади.

Діти намалювали малюнки, які разом із домашніми пригощаннями передадуть на передову. Таким чином малеча розвивала навики, аби у майбутньому розмальовувати військові снаряди (їх планують продавати задля потреб ЗСУ). Із дітьми працювали художниця Євгенія Демченко із Переяславського центру культури та мистецтв та художник-архітектор, воїн Київського 205-го батальйону із позивним Люся Кацо. Гостювали на заході бійці 205-го батальйону, які пройшли героїчний шлях боротьби з перших днів війни під Ірпенем і до оборони Бахмута.

– Немає більш складної роботи, ніж тримати фронт. Кожен, хто хоче поскаржитися, що війна приносить дискомфорт, подивіться на тих, хто зараз на ротації, і подумайте про тих, хто зараз на фронті. Ви зрозумієте, що кожен з нас зараз живе в раю завдяки тому, що наші воїни не здаються і не відступають, – зазначила фундаторка історично-мистецького простору “Козацька Покрова у Чопилках” Анна Кузьменко-Лебедівська.

Також цього дня всі присутні відвідали церкву. А дітей потішили “смачними перервами”.

Нагадаємо, що мистецький простір історично-мистецької фундації “Козацька Покрова у Чопилках” урочисто відкрили 24 червня цього року. Деталі – за посиланням.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору