ЖИТТЯ

На Переяславщині чоловік вирощував у парниках коноплі: йому загрожує до 7 років ув’язнення

На Переяславщині чоловік вирощував плантацію конопель. Його затримали правоохоронці.

Правоохоронці Бориспільського управління поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку задокументували факти незаконного обігу наркотиків. 38-річний житель села Хоцьки (Циблівська ТГ) вирощував у парниках та теплиці рослини конопель та зберігав вдома наркотичні засоби. Про це повідомили на Facebook-сторінці Бориспільського РУП ГУНП в Київській області, передає Інформатор.

Під час обшуку правоохоронці виявили 85 рослин конопель, які правопорушник вирощував, культивував, поливав та обробляв. Насадження були облаштовані автоматичним поливом, а ґрунт навколо рослин вкритий автоволокном. Також у будинку виявили та вилучили 6 полімерних пакетів, 4 скляні та пластикову ємності, всередині яких був канабіс вагою близько 500 грамів.

Правоохоронці перевіряють раніше судимого правопорушника на причетність до збуту наркотичних засобів на території столиці та Київської області.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 310 ККУ (Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин) та за ч. 1 ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Фігуранту загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на кладовищі у Переяславі знайшли труп 46-річного чоловіка. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору