ЖИТТЯ

Чемпіонська інтрига зникне чи загостриться? Анонс 12 туру першості Переяславщини з футболу

Чи дізнаємось ми чемпіона Переяславщини з футболу вже цієї суботи? Анонсуємо черговий тур та розбираємося.

У чемпіонаті Переяславщини з футболу розпочинається найцікавіше. Залишилося провести три тури, але вже цієї суботи, 12 серпня, може визначитися чемпіон. У інакшому випадку боротьба за “золото” може загостритися до межі. Про все це традиційно розповідає Інформатор, анонсуючи 12 тур.

Центральний матч туру визначити неможливо, адже є два протистояння, які залежать одне від одного. Обидва вони пройдуть на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі. О 18:00 лідер дівичківський “Дніпро” прийме дем’янецький “Матадор”, який зараз посідає третє місце, але має мінімальні шанси навіть на чемпіонство. На диво, поразка у цій грі не стане критичною для жодної із команд. “Дніпро”, якщо програє, залишиться першим, щоправда, може підпустити Вовчків (Переяславська ТГ) на відстань двох очок перед особистим матчем. Якщо програє “Матадор”, то точно втратить шанси на чемпіонство і може відпустити Вовчків на 7 очок, таким чином залишиться і без “срібла”. Проте вже очевидно, що, скоріше за все, дем’янецький колектив цьогоріч і буде третім. Щоб втратити “бронзу” йому потрібно ой як постаратися.

Але й від перемоги ніхто із цих команд точно не відмовиться. Для “Дніпра” вона може стати чемпіонською, якщо Вовчків у своєму матчі втратить очки із “Переяславом”. “Матадор” же у випадку свого виграшу та поразки Вовчкова наблизиться до нього на відстань одного очка і стане серйозним претендентом на “срібло”. Та ще й “золото” маячитиме на горизонті. Та для цього треба прихлопнути “Дніпро” з різницею у понад 3 м’ячі та сподіватися на його подальші поразки.

Ймовірні нічийні результати поки що розбирати не будемо, бо це лише ускладнить і так заплутану ситуацію. Поговоримо про них, вже якщо стануться. Тим паче, навряд чи хоча б хтось у цьому турі планує грати саме на нічию – тільки перемога.

У двох останніх турах на “Дніпро” чекають Вовчків (на виїзді) та “Переяслав” (вдома), а ось “Матадор” прийме Циблі (Циблівська ТГ) та поїде в гості до Мирного (Вороньківська ТГ). Це ще одне підтвердження того, що дем’янчанам не варто сильно турбуватися принаймні про бронзові медалі, а “Дніпро” ще може втратити “золото”.

А на що ж сподіватися “Переяславу”, який о 15:30 прийматиме Вовчків? Програвати не можна, якщо “Матадор” зіграє хоча б унічию. Тоді відставання від третього місця складе 3 очки, яке “Переяслав” за свій єдиний матч із “Дніпром” в останньому турі відіграти не зможе, навіть якщо “Матадор” лише програватиме (у нього краща ситуація в особистих зустрічах (1:3, 5:2). Перемога “Переяслава” та поразка “Матадора” повернуть перших на третє місце. Але чи надовго? Ми ж бачили, який у “Матадора” сприятливий календар. Загалом від “Переяслава” вже нічого не залежить: має сподіватися на невдачі конкурентів та ще може зіпсувати виконання їхніх турнірних завдань.

Не факт, що Вовчків ще коли-небудь буде настільки близьким до чемпіонства. Йому потрібно вигравати у всіх матчах. Поразка від “Переяслава”, якщо не офіційно, то практично поставить хрест на боротьбі за “золото”. Ідеальний варіант для вовчківчан такий: вони обігрують “Переяслав”, а “Дніпро” програє “Матадору”, через тиждень перемагають “Дніпро” і перед останнім туром виходять на перше місце (25 проти 24 очок). Там вже залишиться довести справу до кінця, обігравши на виїзді Циблі. Гірший варіант – підійти до очного матчу за тиждень із таким же відставанням у 5 очок, перемогти у ньому і в останньому турі сподіватися на принциповість “Переяслава”. Словом, знову ж таки Вовчкову потрібно не лише самому бути бездоганним, а й на суперників “Дніпра” покладатися – завдання із зірочкою.

За всіма цими навколочемпіонськими перипетіями губиться матч Циблі – “Бурти” (Переяслав), який розпочнеться у Циблях о 13:00. Проте тут також є свої цікавинки. Скажімо, “Бурти” або ж зможуть піднятися з останнього місця, якщо переможуть, або ж точно забронюють його для себе у випадку поразки, бо до кінця чемпіонату не матимуть змоги наздогнати найближчого конкурента, хто б ним не був.

Нагадаємо, що в 11 турі “Переяслав” розгромно поступився “Матадору”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору