ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: подивіться фільм “Мрія”, якщо любите футбол, комедії та життєві історії

Фільм “Мрія” розповідає не тільки про футбол, а ще й про людські долі. Чому його варто подивитися?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, серіали та книги. Журналістка Інформатора нещодавно подивилась південнокорейський фільм “Мрія” 2023 року випуску. У ньому йдеться про безхатченків, які виступили на чемпіонаті світу з футболу серед бездомних. Сценаристом і режисером стрічки став Лі Бьон Хеон, головні ролі зіграли Пак Со Джун (відомий ролями у драматичних телесеріалах “Хваран” та “Боротьба за свій шлях”) та Лі Джи Юн (одні з головних ролей здобула в кримінальному серіалі “Доктор Фрост” та романтично-комедійній драмі “Клуб покинутих дівчат”).

Зйомки розпочалися 7 травня 2020 року. У жовтні 2020 року виробнича команда завершила зйомки в Південній Кореї. Додаткові сцени планувалося зняти в Угорщині чи Колумбії, залежно від ситуації з COVID-19. Закордонні зйомки перенесли на 2022 рік через ускладнення після COVID-19 і робочий графік акторів. Зйомки завершилися 13 квітня 2022 року в Угорщині. Коментуючи пост-продакшн, режисер Лі Бьон Хун сказав: “Я докладу всіх зусиль, щоб завершити решту пост-продакшну, щоб почуття, які ми хотіли передати цим фільмом, могли передати глядачам”.

За сюжетом популярний південнокорейський футболіст Юн Хон Де, мати якого має проблеми із законом, нападає на допитливого репортера, внаслідок чого опиняється в центрі гучного скандалу і завершує спортивну кар’єру. Перебуваючи на випробувальному терміні, чоловік неохоче стає тренером національної збірної з футболу серед безхатченків, яку береться привести до перемоги на чемпіонаті світу. За всім цим стежить молода кінорежисерка Лі Со Мін, яка хоче досягти успіху завдяки документальному фільму про Хон Де та його команду.

Цей фільм я подивилась завдяки своєму хлопцю, який вирішив переглянути його через те, що там грають у футбол. Мені подобаються південнокорейські дорами та актори, тож також стало цікаво. Хоча фільм “Мрія” комедійний, там є і елементи драми. Зачіпають історії людей, які прийшли до життя безхатьків. Дехто сам в винен в тому, що сталось, а в когось були складні життєві обставини. Я вважаю, що чемпіонат світу з футболу серед бездомних – гарне рішення, адже це може докорінно змінити комусь долю та допомогти розпочати нормальне життя. Але щиро надіюсь, що грати у футбол беруть справді безхатьків, а не якихось там ледь не професійних спортсменів задля перемоги.

У фільмі вказано, що південнокорейська команда долучилась до чемпіонату з футболу серед безхатченків у 2010 році, але всі події та місця у стрічці змінили. На просторах інтернету про цю команду мені не вдалось нічого знайти. Думаю, це через те, що команда зіграла погано. Але цікаво, що Україна стала чемпіоном світу серед безхатченків у 2009 році в Мілані та володарем Кубка честі 2010 року. А ще в таких чемпіонатах можуть брати участь не тільки чоловіки, а також жінки.

Фільм “Мрія” опинився на другому місці в перші вихідні після випуску з 138 тисячами 859 відвідуваннями. Загальна кількість глядачів фільму перевищила 1 мільйон на 16-й день після виходу. Станом на 18 червня 2023 року, зі збором 8 мільйонів 423 тисячі 535 доларів США та 1 мільйоном 123 тисячами 956 переглядами це третій найкасовіший корейський фільм 2023 року. Орієнтовна точка беззбитковості для фільму у Південній Кореї становить 2,18 мільйона переглядів, тому не очікується, що він окупиться.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наш оператор розповів, чому не варто дивитися серіал “Відьмак”. Матеріал читайте тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору