ЖИТТЯ

Розмальовували гільзи та ласували стравами з маку: на Переяславщині у просторі “Фортеця Бахмут” провели заняття для дітей

У Чопилках діє мистецький простір “Фортеця Бахмут”. Для дітей провели заняття з розпису гільз.

14 серпня, на свято Маковія, у Чопилках (Ташанська ТГ), біля храму святого Миколая для дітей провели чергове заняття з розпису гільз у рамках мистецького простору “Фортеця Бахмут”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційну Facebook-сторінку Ташанської громади.

Цього дня діти брали участь не тільки у розписі гільз, а й відтворювали традиційну українську страву – шулики, інгредієнти для якої підготували місцеві господині. Серед інших смаколиків дітлахи куштували традиційний домашній рулет із маком та страви з грилю.

Проводячи заняття з розпису, голова творчої спілки майстрів Переяславщини “Мистецтво Життя” Алла Літкова продемонструвала дітям уже готові власноруч розписані військові артефакти, як наочний посібник виконання деяких елементів. А Голова громади Василь Вовчанівський розповідав про цікаві особливості та відмінності між класичним та народним виконанням пісні, про народні та класичні інструменти.

Щоразу заняття супроводжуються ще й мандрівками в навколишні історичні місця. Цього разу діти відвідали сусіднє село Жорнокльови, де народився всесвітньо відомий художник-графік Іван Падалка.

Нагадаємо, що 2 серпня у мистецькому просторі “Фортеця Бахмут” діти розписували гільзи. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Ташанської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору