ЖИТТЯ

Килипенко забере “золоту бутсу”, навіть якщо не зіграє з “Переяславом”: 13 тур чемпіонату з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

У 13 турі першості Переяславщини з футболу, який відбувся 19 серпня, визначився чемпіон. Ним став дівичківський “Дніпро” – команда, яка була найкращою за всіма основними статистичними показниками. Про цифри і розповідає Інформатор.

Голи

У цьому турі команди загалом забили 18 м’ячів (у середньому 6 за гру) – це другий найкращий результат у сезоні, більше було лише у дев’ятому турі (22). Яскравий голепад влаштували суперники у центральному протистоянні у Вовчкові (Переяславська ТГ) – 8 голів. Їх двох мало не наздогнали переяславські “Бурти”, які за одну гру відзначилися 7 разів, до того ж зробили це різні футболісти. Натомість, взагалі не забивали цього разу Циблі (Циблівська ТГ) та Мирне (Вороньківська ТГ).

Артем Килипенко із “Дніпра” відзначився дублем у воротах Вовчкова, і по-перше, довів, що здатен забивати не лише аутсайдерам, а по-друге, із 15 м’ячами закріпився на першому місці у гонці бомбардирів. Цілком можливо, що новий чемпіон в останньому турі задіє найближчий резерв у матчі з “Переяславом”, тож Килипенко свою статистику вже не покращить. Але і без того “золота бутса” вже практично у його руках. Переслідувачі занадто далеко – у Петра Висоцького із “Дніпра” та Олега Розовика із Вовчкова по 8 забитих. До когорти найкращих бомбардирів після цього туру увійшов ще й гравець “Буртів” Кирил Цьома, який вже відзначився 7 разів.

Картки

16 жовтих карток – це третій показник у сезоні. Ніхто із команд особливо не виділився: Вовчків, “Дніпро”, “Матадор” (Дем’янці), Циблі – по 3 картки, “Бурти” та Мирне – по 2. “Матадор” (26 жовтих, 2 червоні) із “Буртами” (27 жовтих) надалі залишаються найгрубішими у цьогорічному чемпіонаті. “Переяслав” із 15 жовтими – найменш грубий.

Микола Мельник із Мирного 19 серпня нарешті відбув свою одноматчеву дискваліфікацію через червону картку. Зате його партнер по команді Віталій Васько назбирав 4 “гірчичники” і пропустить перенесений домашній матч із Циблями, який відбудеться 26 серпня.

Аж 15 футболістів прямо зараз мають по 3 жовті картки в пасиві, тобто наступна має призвести до дискваліфікації на одну гру. Але оскільки більшості команд залишилося провести по одному матчу, а дискваліфікації через перебір карток не поширюються на наступний чемпіонат чи цьогорічний Кубок, то гравці автоматично опиняються у зоні безпеки. Лише гравці Цибель та Мирного, яким слід провести ще по два поєдинки, можуть перебрати карток перед останнім туром. Це – Олександр Мельник та Микола Мельник із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга, Дмитро Денисюк, Максим (Вікторович) Шульга та Віталій Денисюк із Цибель.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, матчі 13 туру побачили пів тисячі людей. Найбільше було у Вовчкові, де місцева команда у чемпіонському матчі програла “Дніпру”, – 300. По 100 вболівальників зібралося на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі, де “Бурти” розгромили Мирне, та у Дем’янцях, де “Матадор” впевнено переміг Циблі.

Нагадаємо, що з детальним оглядом матчів 13 туру можна ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору