ЖИТТЯ

“Дніпро” вляпався у “перестрілку” і переміг: огляд 13 туру чемпіонату Переяславщини з футболу

Чому Вовчків заслуговує на футбольне чемпіонство, а здобуває його “Дніпро”? Намагаємось розібратися в огляді чергового туру.

19 серпня відбувся 13 тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Він завершив основну інтригу – чемпіонську, оскільки у “золотому” матчі “Дніпро” на виїзді переміг Вовчків. “Матадор” впритул наблизився до “срібла”, але навряд чи його забере. А “Бурти” вражають своєю формою наприкінці сезону. Про все це розповідає Інформатор.

Вовчків (Переяславська ТГ) – “Дніпро” (Дівички) 3:5 (Сахненко, Розовик О., Приходько – Килипенко (2 голи), Висоцький, Чеберяк, Черненко)

Саме таким і мав вдатися чемпіонський матч – багатим на голи та емоції. “Дніпро”, розуміючи, що втрата першого місця надзвичайно близька, вийшов на поле у Вовчкові максимально мобілізованим. Відчувалося, що гості хочуть передусім грамотно відіграти у захисті, а нападники б свої нагоди знайшли. Тим паче, такий голеадор, як Артем Килипенко, здатен навіть напівмомент втілити у гол. Вовчків же, здається, покладався передусім на напад, мовляв, попри все, потрібно забити більше за суперника.

На щастя для глядачів, саме у футбол господарів команди й почали грати. Безумовно, це спровокували два досить швидкі голи: Петра Висоцького та Олексія Сахненка у відповідь. Стало очевидно, що буде “перестрілка”, в якій бажано не промахуватися. І “Дніпро” у цьому був практично бездоганним, знаходив забиті м’ячі там, де їх бути не мало. Навіть пенальті, призначене у першому таймі на їхню користь, було досить сумнівним. Олександр Галицький приймав м’яч, але той відскочив від ноги у його руку, яку він простягнув вперед від тіла паралельно до землі. Чи мав він намір зіграти рукою? Чи ця рука завадила гольовому моменту “Дніпра”? Чи була вона у неприродньому стані? Чи збільшила рука площу тіла? Якщо бачили епізод, то дайте собі відповіді на ці запитання і визначтесь самі, чи було там порушення правил.

Та “Дніпро” зробив усе, аби ніхто й подумати не міг, що його чемпіонство несправедливе чи здобуте завдяки суддівському рішенню. Команда була наче досвідчений боксер, який знав, як довести 12-раундовий поєдинок до перемоги за очками: коли пропускав один удар, то завдавав двох точних у відповідь. Так, Вовчків наближався до суперника на відстань одного забитого, постійно була інтрига. Проте навіть нічия практично точно робила “Дніпро” чемпіоном, щоправда, після останнього туру. Господарі кидалися атакувати великими силами, але натомість пропускали дуже гострі контратаки. Коли ж вони були стриманішими, то сподіватися на голи було зась. Ось така патова ситуація.

Це чемпіонство “Дніпра” здається дещо буденним, оскільки чимало його гравців були найкращими на Переяславщині й торік, лише у складі Семенівки (Студениківська ТГ). А зовсім інший “Дніпро” тоді тішився лише перемогою в Кубку. Але в цілому “золота” у Дівичках не було давно й вони на нього заслужили. Будьмо щирими, ця перемога стала можливою не лише завдяки підсиленню зі складу торішніх чемпіонів та крутих легіонерів, а й завдяки капітанові Павлу Товкачу, який на тлі потужніших партнерів не просто не загубився, а по-футбольному розцвів, молодим Вадиму Митрофаненку та Костянтину Акуленку, які не просто не псували каші, а робили цей “Дніпро” сильнішим. І звичайно ж, “Дніпро” випередив Вовчків завдяки своїй лаві запасних, бо вона точно була найсильнішою серед усіх команд. Заміни не ослаблювали гру, а навпаки додавали їй свіжості та продуктивності – на рівні районних змагань це багато вартує.

А що Вовчків? “Матадор” наблизився до нього на відстань одного очка. В останньому турі Вовчків їде у гості до Цибель, а “Матадор” – до Мирного. Певно, що обидва фаворити переможуть і різниця між ними залишиться такою ж. Інакший результат буде надто несправедливим стосовно Вовчкова. Команда обросла м’язами й дуже гідно провела цей чемпіонат, змусила нас повірити, що її ймовірне чемпіонство не стане сенсацією. Воно б і не стало, якби “зелені” перемогли дніпрян – десь були вправнішими у завершенні моментів, десь суперникам забракло вдачі. І тоді риторика була б зовсім інакшою – ми б захоплювалися Вовчковом та розбиралися, чого для чемпіонства на вистачило “Дніпру”. Тепер же варто посподіватися, що це ще не пік цієї команди Вовчкова, бо чемпіонства вона заслуговує. А поки можна поборотися за кубок Переяславщини, так би мовити, спробувати повторити шлях “Дніпра”.

“Матадор” (Дем’янці) – Циблі (Циблівська ТГ) 3:0 (Кривенко Ю., 20, Баранов, 75, Парубець, 90)

“Матадор” чудово проводить друге коло: переміг всіх, окрім Вовчкова на виїзді, та й то там не вистачило якоїсь часточки вдачі. Проте відвертий провал у першій половині чемпіонату не дозволив нав’язати боротьбу “Дніпру”, як багато хто прогнозував. І Вовчків завдяки кращій стабільності випереджає дем’янецький колектив. Втім наступного року, якщо теперішні склади більш-менш збережуться, боротьба за “золото” може розігратися аж між трьома командами. Для прикладу, у другому колі всі учасники мають такий очковий доробок: “Дніпро”, Вовчків, “Матадор” – по 12 очок, “Бурти” – 7, “Переяслав” – 4, Мирне – 3, Циблі – 0.

“Бурти” (Переяслав) – Мирне (Вороньківська ТГ) 7:0 (Бончев, Цьома, Устич, Коломієць, Бутенко, Губа, Гришко)

“Бурти” розкрилися наприкінці чемпіонату. У двох останніх матчах здобули дві перемоги із загальним рахунком 13:1. Цікаво, що стільки ж м’ячів вони забили за всі попередні матчі. Так, обіграли лише своїх основних конкурентів у нижній частині таблиці – Циблі та Мирне. Втім була ж іще нічия із “Переяславом” та гідна поразка від “Дніпра”. Тож є надія, що цей колектив, якщо його юних талантів не розберуть “сильні чемпіонату цього”, через рік наробить ще й якого шуму, може, й за медалі побореться. Та перед тим є шанс влаштувати сенсацію в Кубку.

Щодо турнірних розкладів внизу турнірної таблиці, то тут “Бурти” із 11 очками піднялися на п’яте місце, але вони провели вже всі свої матчі. Натомість, Мирне (9 очок) та Циблі (8) мають ще по два, один із яких очний (перенесений в 11 турі, проведуть його 26 серпня). “Буртам”, щоб втриматися на своїй позиції, потрібно сподіватися на перемогу Цибель або нічию за тиждень, а потім синхронні поразки прямих конкурентів у останньому турі.

Нагадаємо, що у 12 турі “Дніпро” програв “Матадору”, а Вовчків переміг “Переяслав”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору