ЖИТТЯ

“Дніпро” програв, а Вовчків став фаворитом на чемпіонство: огляд 12 туру першості Переяславщини з футболу

Чемпіонат Переяславщини з футболу тішить інтригою. “Дніпро” вже не фаворит.

12 серпня відбувся 12 тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Він склався абсолютно так, як мав би для максимального загострення інтриги: Вовчків переміг, а “Дніпро” програв. Тепер “Дніпро” випереджає свого конкурента за чемпіонство лише на 2 очки і за тиждень їде до нього в гості. Інформатор розповідає деталі.

“Переяслав” – Вовчків (Переяславська ТГ) 1:2 (Лисенко П. – Федоренко, Розовик О.)

Прогнозовано цей матч не став легкою прогулянкою для Вовчкова. “Переяслав” ще сподівався зачепитися за медалі, тому розпочав краще і відкрив рахунок. Вовчківчани у стартові хвилини відверто не вражали, господарі нав’язали їм свою гру, а самі вони чомусь не могли показати славнозвісних бійцівських якостей. Та ще й під час захисту власних воріт влаштовували пожежі, вочевидь, далося взнаки те, що матч через дискваліфікацію пропускав основний голкіпер Вовчкова Богдан Рева.

Весь Вовчків повинен подякувати Максиму Федоренку, який завдяки індивідуальній майстерності зрівняв рахунок ще у першому таймі. Якби гості довше не могли відігратися, не виключено, що почалися б нервування і про голи тоді взагалі можна було би забути. Натомість, у другому таймі Олег Розовик вивів свою команду вперед. Таким чином Вовчків продемонстрував, що навіть не у найкращі дні здатен досягати позитивного для себе результату – це вже знак якості.

“Дніпро” (Дівички) – “Матадор” (Дем’янці) 0:1 (Ніконенко)

А ось “Дніпру” не вдалося зробити того, що Вовчкову. Щоправда, у перші хвилини здавалося, що “Матадор” він просто змете. Буквально у першій атаці дівичківці розхитали оборону гостей, Артему Килипенку залишалося просто замкнути простріл у порожні ворота. Асистент арбітра зафіксував офсайд. А потім “Матадор” трішки вирівняв гру та ще й забив. Ніхто тоді й подумати не міг, що цей гол буде єдиним у зустрічі.

Матч видався досить нудним для пересічного вболівальника. Пригадуються лише кілька моментів “Дніпра” зрівняти рахунок, зокрема, постріл Килипенка у поперечину та нереалізований пенальті. Голкіпер “Матадора” Віталій Середа відбив удар з 11 метрів, а потім ще й жовту картку отримав за емоції. Причини на це були – лайнсмен спочатку сигналізував, що удар потрібно виконати ще раз, бо, мовляв, воротар відбив його з порушенням, можливо, зійшов з лінії воріт до самого удару. Головний же арбітр Владислав Столяренко взяв відповідальність на себе і продовжив гру, звичайно ж, перед тим “заспокоївши” Середу “гірчичником”.

Чому ми так детально зупинилися на цьому епізоді? Бо він частково може вирішити долю чемпіонства. Нічия для “Дніпра” у цьому матчі була б практично рівноцінною перемозі. Дівичківський колектив випереджав би Вовчків на 3 очки, і у очній зустрічі його б влаштовувала будь-яка поразка з різницею, меншою трьох м’ячів (у першому колі “Дніпро” переміг Вовчків 4:1). Тепер же поразка Вовчкову наступної суботи – це майже вірна втрата “золота” для “Дніпра”. А грати доведеться на виїзді, де всім цього року ой як складно. Виходить так, що вперше в сезоні у нас змінюється основний фаворит. Тепер все у руках чи ногах вовчківчан – перемагайте вдома “Дніпро” та на виїзді Циблі і святкуйте бажане чемпіонство.

Циблі (Циблівська ТГ) – “Бурти” (Переяслав) 1:6 (Шульга М.С. – Цьома (2 голи), Видолоб, Бончев, Горденко Артем, Гришко)

“Бурти” здобули другу перемогу в сезоні і піднялися з останнього місця на шосте. Щоправда, їм залишилося провести лише одну гру, тоді як конкурентам у нижчій частині турнірної таблиці – по три. Невже симпатична переяславська команда цьогоріч все ж буде останньою? Ця інтрига дещо тьмяніє на тлі того, що коїться зверху.

Коротко про турнірне становище. Трійка лідерів – “Дніпро”, Вовчків та “Матадор” – провели по 10 матчів, команди мають 24, 22 та 18 очок відповідно. “Матадор” вже не має шансів на чемпіонство, оскільки команда, яка посяде перше місце, цьогоріч точно набере понад 24 очки (а це можливий максимум для “Матадора”). Дем’янецька команда ще має невеликі сподівання на “срібло”. “Переяслав” провів 11 матчів та здобув 13 очок, у Мирного (Вороньківська ТГ) 9 очок після 9 матчів, у “Буртів” 8 очок після 11 матчів, у Цибель – 8 очок після 9 матчів. Виходить, “Переяславу” ще є куди опускатися?

Нагадаємо, що в 11 турі “Переяслав” розгромно поступився “Матадору”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Фото ілюстративне – з матчу 11 туру

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору