ЖИТТЯ

Погода на 24 серпня: у Переяславі зранку буде 15 градусів тепла

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 26 градусів.

У четвер, 24 серпня, у Переяславі зранку буде сонячно, а з обіду до вечора – хмарно з проясненнями. Мінімальна температура повітря буде зранку – 15 градусів тепла. Максимальна пообіді – 26 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 37 та 86 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 серпня – 14 годин 2 хвилини. Завтра день буде на 1 хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:55, а захід – о 19:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 35,8 градуса тепла, а найнижчу в 1907-му – 7,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

24 серпня вшановують пам’ять святого Євпла. У народі цей день має різні назви: Болотні вогні, Чудеса на болоті. Ці незвичайні назви пов’язані з народним повір’ям, що 24 серпня на болоті буває чути свист, пісні, а нікого немає. Щодо погоди з колишніх часів до нас дійшло таке спостереження: якщо вранці пішов дощик – вдень буде гарна погода.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору