ЖИТТЯ

У Переяславі відкрили виставку картин: їх можна купити, 15 відсотків – на ЗСУ

Відкрили виставку “Переяславська фантазія”. Картини можна придбати та допомогти ЗСУ.

23 серпня у мистецькій галереї Переяславського центру культури та мистецтв театралізовано відкрили виставку “Переяславська фантазія” Людмили Башук та учнів студії живопису при спілці майстрів “Мистецтво життя”. Вона триватиме до Дня міста, який традиційно відзначають наприкінці вересня. Картини, яких експонується близько пів сотні, можна придбати – 15% із продажів передадуть на потреби ЗСУ. Ціни фіксовані – від 100 до 800 гривень. Про це повідомляє Інформатор.

На відкриття виставки завітали близько 70 людей. Вшанували полеглих на війні хвилиною мовчання. Дует у складі Ніни Лукіної та Олександра Джахая вокальної студії “Камертон” виконав пісню.

Керівниця творчої майстерні, психологиня та художниця, членкиня спілки “Мистецтво життя” Людмила Башук сказала таке: “Ще Василь Сухомлинський говорив, що діти повинні виховуватися у атмосфері уяви, казки, краси та фантазії. Тому ми намагаємося розвивати у дітей фантазію”.

Волонтерка Ольга Дрига привітала усіх присутніх з відкриттям виставки: “Ця художня мистецька спілка, художня майстерня Людмили Башук має колосальне значення. Коли вона відновила роботу під час війни, коли приходили дітки, вони відновлювалися. Вони справді поверталися у те життя, яке не пахне війною. Ми живемо у тому місті, яке дозволяє не відчувати цей запах, але ми не маємо права про нього забувати. І те, що діти, створюючи свої картини, вкладаючи свою душу, те, що дорослі допомагають їм реалізуватися, допомагають захисникам, нашим воїнам – це найвеличніша дія, за яку ми маємо бути вдячні”.

Провели показ моделей у вишиванках – дітки презентували свої патріотичні вбрання. Згодом усі учасники виставки, що були вдягнені у вишиванки, мали змогу взяти участь у розіграші картини “Півонії”. Перемогу здобула Анастасія Савчук.

Глядачам представили театралізовані сценки “Художник і картина” від учнів студії живопису та “Таємне побачення” від акторів народного театру ЦКМ. Учасниця студії Марія Нежевенко зачитала власний вірш на тему виставки.

Хочете собі такого пса Патрона?

Експонується близько пів сотні картин

Волонтерка Ольга Дрига привітала із відкриттям виставки

Дітки презентували свої патріотичні вбрання

Марія Нежевенко зачитала власний вірш

Анастасія Савчук виграла картину

Актори показали сценку “Таємне побачення”

На виставку завітали близько 70 людей

Багато присутніх були одягнені у вишиванки

Нагадаємо, що 23 серпня до Дня прапора у Переяславі відкрили виставку календарів, їх зібрав Олег Коломієць. Деталі – тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору