ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: на центральній площі відчувається велика історія нашого міста

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Марія Грудевич?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася переяславка, студентка місцевого університету Марія Грудевич. Вона розповіла про центральну площу Переяслава імені Богдана Хмельницького.

Як дістатися? Від автостанції курсує багато автобусів у напрямку центральної площі. Вам потрібна зупинка “Парк Шевченка”.

Коли відкрила це місце? Ще з дитинства, з молодшої школи. Часто була на площі з батьками, а тепер з друзями або з меншим братом. Я завжди любила це місце, тому що воно надихає на боротьбу за незалежність.

Чим особливе це місце? Передусім своєю великою історією. Переяслав насичений сильними подіями, хоча з 1961 року тут стояв пам’ятник, що символізував неприпустиме – ”Переяславську раду” 1654 року. Символічно, що саме перед повномасштабним вторгненням, 22 лютого, на громадських слуханнях проголосували за його знесення, а 7 липня 2022 року його прибрали. Також це місце особливе тим, що тут відпочиває досить багато людей: підлітки виконують трюки на велосипедах, сім’ї гуляють з дітьми, друзі збираються компаніями. В центрі міста є заклади, де можна смачно перекусити.

Особлива згадка. У молодших класах я ходила на танці. Тоді в центрі міста стояла велика сцена. Коли були якісь свята, то на ній завжди хтось виступав (і я також). Також проводили там класні заходи.

Ще кілька рекомендацій. У парку імені Тараса Шевченка проводять багато цікавих заходів, а у Трубайлівському клубі можна долучитись до плетіння маскувальних сіток для захисників та добре відпочити.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Ярослав Козелецький розповів про недільний базар. Матеріал читайте тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору