ЖИТТЯ

“Нескорені” з Переяслава приготували для захисників вже 2 тисячі 249 наборів сухих борщів: зупинятися не збираються

У Переяславі відбулась зустріч “Нескорених” волонтерів. Вони виготовили понад дві тисячі наборів сухих борщів.

23 серпня з нагоди Дня Державного прапора України у другому корпусі Переяславського центру культури і мистецтв команда волонтерів “Нескорені” провела неформальну зустріч. Вона славиться тим, що за період повномасштабної війни виготовила вже 2 тисячі 249 наборів сухих борщів для захисників. Про це Інформатору розповіла волонтерка та організаторка проєкту “Борщ смачний Переяславський” Ольга Дрига.

У дружній атмосфері зібралося близько трьох десятків волонтерів. Їх тішили смаколиками та музичними виступами Галини та Василя Заболотніх, Софії Леонової, Єлизавети Хондошко та бандуристки Лесі Горобець.

Ольга Дрига зазначила, що таке зібрання організували задля відновлення внутрішнього ресурсу для подальшої роботи команди. Для того, щоби підняти бойовий дух, учасникам проєкту подарували чашки із патріотичними написами. “Щоб вони розуміли, що наша робота важлива, я відзначила їх подарунковими чашками. Хоча це і невеличкий подарунок, але він дуже значущий для нашої команди. Бо ми всі об’єднані єдиною метою”, – поділилася Ольга.

Проєкт “Борщ смачний Переяславський” почали реалізовувати із 17 березня цього року. Відтоді до нього долучилося багато небайдужих. “У нас дуже багато пенсіонерів працює, які навіть за свою пенсію самостійно оплачують світло, бо сушарки гудуть цілодобово. Матусі із маленькими дітками долучаються. Люди долучаються до виготовлення сухих борщів після роботи”, – розповіла Ольга Дрига.

Сухі борщі відправляють захисникам на передову. Надають підтримку всім підрозділам, які звертаються.

Долучитися до проєкту можуть всі охочі, які можуть сушити овочі та фрукти. Допомагати волонтерам можна і не лише цим. Звертайтеся за додатковою інформацією за цим номером: (093) 512-28-29, Ольга.

Нагадаємо, що ми поцікавилися у жителів Переяслава, хто з їхніх рідних чи друзів зараз захищає Україну. Відеосюжет дивіться за посиланням.

Валерія Бобровська

Фото надала Ольга Дрига

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору